İngiltere'de, Manette Baillie 102. yaş gününü paraşütle atlayarak kutladı

İngiltere'nin Suffolk bölgesinde yaşayan Manette Baillie, 102. yaş gününü paraşütle atlayarak kutladı. Daha önce bir Ferrari sürerek 100. yaşını geçiren Baillie, II. Dünya Savaşı'nda WRENS'te görev yapmış. Uzun yaşamın sırrını ise fiziksel ve zihinsel aktivite ile sosyalleşmek olarak paylaştı.

İngiltere'nin Suffolk bölgesinde yaşayan Manette Baillie, 102. yaş gününü olağanüstü bir etkinlikle kutladı. Gençlere taş çıkaran Baillie, yeni yaşını 2 bin metre yükseklikten paraşütle atlayarak kutladı.

Daha önce bir paraşütçü ile evli olan Manette Baillie, II. Dünya Savaşı sırasında Mısır'da Kadınlar Kraliyet Donanması Hizmeti'nde (WRENS) görev yapmıştı.

KUTLAMALARINI FERRARİ İLE YAPMIŞTI


102. yaş gününde paraşütle atlayarak kutlama yapan Baillie, 100. yaşını da bir Ferrari yarış otomobili sürerek geçirmişti.

"ÇOK HIZLI GİDİYORMUŞUZ GİBİYDİ"


Paraşütle atlama deneyimini anlatan Baillie, "Kapı açıldığında yapabileceğim veya söyleyebileceğim hiçbir şey yoktu. Sadece atladım. Gözlerimi sımsıkı kapattım ve kendimi boşluğa bıraktım. Çok hızlı gidiyormuşuz gibiydi," şeklinde ifade etti.

UZUN YAŞAMANIN SIRRI


Uzun yaşamın sırrı sorulduğunda ise Baillie, "Bana sıkça yaşlılığın sırrının ne olduğunu soruyorlar. Elbette şans var, ama fiziksel ve zihinsel olarak aktif kalmanızı ve sosyalleşmenizi öneririm," yanıtını verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.