İngiltere'de Nadir Görülen Hastalıkla Mücadele Eden Aretria: Kör Olma Tehlikesiyle Savaş

21 aylık Aretria, nadir görülen bir hastalık olan bilateral konjenital glokom nedeniyle kör olma riskiyle mücadele ediyor. Gözlerindeki ameliyatlar başarısız olunca, doktorlar yeni operasyonlar gerekebileceğini belirtiyor.

21 aylık Aretria, İngiltere'de nadir görülen bilateral konjenital glokom hastalığıyla mücadele ederek, gözlerindeki artan baskı ve kör olma riskiyle baş etmeye çalışıyor, ancak geçirdiği ameliyatlar istenen sonucu vermedi.

İngiltere'de nadir görülen bir rahatsızlık nedeniyle kör olma tehlikesiyle karşı karşıya olan 21 aylık Aretria Bice'nin gözlerinin büyümesi durdurulamıyor.

Aretria, optik sinir üzerinde aşırı ve giderek artan bir baskıya neden olan genetik bir anormallik olan bilateral konjenital glokom hastası. Annesi Louise Bice, Aretria'nın gözlerinden birinin 6 aylıkken bulanıklaştığını fark ettiğini söyledi. Bebek mavisi gözlerinden biri süt rengine döndü ve herhangi bir ışıkta acı içinde çığlık atıyordu. Teşhis konulduktan sonra bir dizi ameliyat geçirdi. Son iki ameliyatta gözlerindeki fazla sıvıyı boşaltmak için bir tüp takıldı ancak hepsi başarısız oldu, hatta bir tanesinde gözlerinden kan aktı. "Gözlerinden kıpkırmızı kan akıyordu. Sanki korku filmlerinden birinden çıkmış gibi hissettim. Şimdi altıncı operasyonunu geçirecek. Gözleri büyümeye devam ediyor ve tedavi sonrası bile küçülme şansı yok. Aşırı derecede miyop ve bu da ilerliyor. Kör olma riskiyle karşı karşıya" dedi.

Louise, doktorların Aretria'nın anne karnındayken gözündeki sıvı drenaj sisteminin düzgün bir şekilde oluşmaması sebebiyle doğumdan itibaren yüksek göz tansiyonuna maruz kaldığını söylediğini belirtti.

Uzmanlar, çok az sayıda vakayla karşılaştıklarını ve basıncı düşürmek için goniotomi adı verilen bir ameliyatın gerekeceğini açıkladı. Küçük bebek, ilk kez Haziran 2023'te Batı Midlands'daki Birmingham Çocuk Hastanesi'nde 4 saat süren bir operasyon geçirdi ancak operasyonun başarısız olduğu açıklandı.

Doktorlar, Aretria'nın göz tansiyonunun artmaya devam ettiğini ve gözlerinin giderek büyüdüğünü, bu nedenle daha fazla ameliyat gerekeceğini ifade ediyor. Louise, kızının gözlerindeki sıvı birikmesi sorununa kısa sürede bir çözüm bulunmazsa kör olacağından korktuklarını belirtti.

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.