İngiltere'deki seçimlerde İşçi Partisi zafer kazandı

İngiltere'de, Avrupa'da yükselen aşırı sağ akımların aksine, seçmenlerin çoğunluğu merkez-sol bir partiye destek vererek demokratik bir tercihte bulundu.

İngiltere'de, Avrupa'da yükselen aşırı sağ akımların aksine, seçmenlerin çoğunluğu merkez-sol bir partiye destek vererek demokratik bir tercihte bulundu. Sandık çıkış anketleri, Birleşik Krallık'ın her yerinde, Kuzey İrlanda, İskoçya ve Galler dahil olmak üzere, saat 22.00'de sandıkların kapanmasıyla İşçi Partisi lideri Keir Starmer'ın yeni hükümeti kuracağını ortaya koydu.

Anket sonuçlarına göre, İşçi Partisi Avam Kamarası'nda 650 sandalyeden 410'unu kazanarak çoğunluğu elde etti, bu durum Muhafazakar Parti'nin mevcut Başbakanı Rishi Sunak'ın sandalye sayısının 131'e düşmesine neden oldu.

Avam Kamarası'nda Liberal Demokratlar 61, Reform UK Partisi 13, İskoç Ulusal Partisi 10, Galler'in bağımsızlık yanlısı Plaid Cymru 4, Yeşil Parti 2 ve diğer partiler ise toplamda 19 sandalye kazandı. Yeni başbakan olarak beklenen Keir Starmer, Muhafazakar Parti'nin 14 yıllık iktidarına son veren bu seçimlerin ardından yaptığı açıklamada, kampanya sürecine katkı sağlayan herkese ve partisine oy verenlere teşekkür etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.