İngiltere'den kripto para raporu: Yasal statüsü belirlendi

İngiltere hükümeti, yayınladığı kripto para raporunda, Bitcoin, Ethereum ve Ripple’ın ülkedeki yasal statüsünü belirledi.

İngiltere hükümeti, “Birleşik Krallık’ın Kripto Varlıklara ve Stablecoin’lere Düzenleyici Yaklaşımı” başlıklı bir rapor yayımladı.

Raporda, Bitcoin, Ethereum ve Ripple hakkında “öncelikle bir borsa aracı olarak kullanılan tokenler” ifadesi yer aldı.

Ayrıca raporda, borsa tokenleri düzenlenmemiş bir kategoride bulunduğu için elektronik para veya menkul kıymet tokenleri olmadıkları ifade edildi. 

Raporda yer alan ifadeler şöyle: ''Bu açıklama özellikle Ripple kanadında heyecanla karşılandı. Zira geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), firmanın yerel tokeni XRP'nin kayıtsız bir menkul kıymet olduğu iddiasıyla Ripple aleyhine dava açmıştı. İngiltere’nin hükûmet organı tarafından yayımlanan bu rapor SEC’in kategorizasyonuna zıt bir anlam taşıyor. Bu da Ripple’ın savunmasını destekler nitelikte.

Ripple daha önce Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yetkililerden kripto endüstrisi için netlik belirlemelerini istemişti. Düzenleyici çerçevede eksikliklerden yakınan şirket yetkilileri, pek çok kez ülke dışına taşınabileceklerinden söz etmişlerdi. Birleşik Krallık hükûmetinden gelen bu açıklamanın bazı taşları yerinden oynatabileceğine inanılıyor.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

2028 Yılına kadar 1 milyar dolarlık bir değere ulaşacak!
9 Yıldır üretim yapan bir tekstil şirketi iflas etti!
Bankalara talimat verildi: Kredi kartı limitlerinin azaltılacağı iddiası gündeme geldi
İslam Memiş, gram altının geleceği hakkındaki tahmininde ısrar ediyor: Bu seviyeyi göreceğiz
Dolar Sahipleri Dikkat! Merkez Bankası Tarihi Karar Aldı!