İngiltere'nin Dev Bankası Yıl Sonu Dolar Tahminini Açıkladı! Dolar Kaç Lira Olacak?

İngiltere Merkezli HSBC, Yıl Sonu Dolar/TL ve Euro/TL Tahminlerini Paylaştı! Banka, Merkez Bankası'nın Faiz İndirimine Ne Zaman Gideceğini de Açıkladı. Doların 36 TL, Euronun 37,8 TL Olması Bekleniyor...

İngiltere'nin önde gelen bankalarından HSBC, 2024 yılı sonu için ABD doları ve euro kurlarına yönelik çarpıcı tahminlerde bulundu. Bankanın raporuna göre, yıl sonunda doların 36 TL, euronun ise 37,8 TL olması bekleniyor.

BloombergHT'nin haberine göre, HSBC raporunda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) ilk faiz indirimini 2025'in ilk çeyreğinde gerçekleştireceğini öngörüyor. Raporda, 2024 sonunda faizin yüzde 50'ye ulaşacağı, 2025'in ilk çeyreğinde yüzde 45, ikinci çeyreğinde ise yüzde 40 olacağı tahmin ediliyor.

Raporda şu ifadeler yer alıyor:

"TL ve ZAR, olumlu yurt içi dinamikler sunmaya devam ediyor. Türk Merkez Bankası, şahin duruşunu koruyor ve 2024'ün geri kalanında politika değişikliği beklenmiyor. TCMB'nin odak noktası, enflasyonun düşüşü ve dolarsızlaşmanın sürekliliğini sağlamak için sıkı para politikası uygulamalarını sürdürmek. Bu nedenle, orta vadede TL için yapıcı olmaya devam ediyoruz, ancak gerçek bir döviz değerlenmesi için USD-TRY'de daha yüksek bir hareketin gerekeceğinin farkındayız."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.