İngiltere'nin yeni teknik direktörü Thomas Tuchel oldu!

İngiltere Futbol Federasyonu, Gareth Southgate'in görevine son vererek Bayern Münih'in eski teknik direktörü Thomas Tuchel'i milli takımın başına getirdi. 1 Ocak 2025'te göreve başlayacak Tuchel, Sven-Goran Eriksson ve Fabio Capello'dan sonra üçüncü yabancı teknik direktör oldu.

İngiltere Futbol Federasyonu, EURO 2020 ve EURO 2024'te üst üste final kaybeden Gareth Southgate'in görevine son verdi. Son olarak Bayern Münih'i çalıştıran Thomas Tuchel, İngiltere Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü olarak atandı. 

Alman teknik adam, Kanada, Meksika ve ABD'de düzenlenecek 2026 FIFA Dünya Kupası finalleri öncesinde, 1 Ocak 2025 itibarıyla göreve başlayacak. 

Tuchel, İngiltere Milli Takımları tarihinde Sven-Goran Eriksson ve Fabio Capello'nun ardından bu görevi üstlenen üçüncü yabancı teknik direktör oldu. 

İmza töreninde yaptığı açıklamada Thomas Tuchel, "İngiltere takımına liderlik etme onuruna layık görüldüğüm için çok gururluyum. Bu ülkede oyuna uzun zamandır kişisel bir bağ hissediyorum ve bu bana şimdiden inanılmaz anlar yaşattı. İngiltere'yi temsil etme şansına sahip olmak büyük bir imtiyaz ve bu özel, yetenekli oyuncu grubuyla çalışma fırsatı beni heyecanlandırıyor." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.