İnsan saçı kaçakçılığında büyük artış

İstanbul Havalimanı'nda İranlı üç kişinin valizlerinde 7 kilogramdan fazla insan saçı ele geçirildi. Gümrüğe beyan edilmemiş saçların kaçak yollarla getirildiği tespit edildi. Sanıklar, gümrüğe beyan gerekliliğinden habersiz olduklarını söyledi. Dava 27 Kasım’da görülecek.

Gaziosmanpaşa 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davaya göre, 4 Mart'ta İstanbul Havalimanı'nda İranlı Mohammad Gholizadeh, kardeşi Reza Gholizadeh ve Maryam Hassanzadeh'in taşıdıkları çantalardan şüphelenen gümrük muhafaza görevlileri, bu kişileri x-ray cihazına yönlendirdi. Yapılan tarama sonucunda, üç valizde de insan saçı olduğu tespit edildi. 

Maryam Hassanzadeh’in valizinde 1.179 gram, Reza Gholizadeh’in valizinde 2.844 gram, Mohammad Gholizadeh’in valizinde ise 3.134 gram olmak üzere toplamda 7 kilogramdan fazla gerçek insan saçı bulundu. Üç kişi, eşyaları gümrüğe beyan etmeleri gerektiğini bilmediklerini belirtti. Kaçakçılık kanununa muhalefet suçundan haklarında dava açılan sanıklar, 27 Kasım’da hakim karşısına çıkacak.

Özellikle İran, Özbekistan ve Türkmenistan'da insan saçı, Türkiye'ye göre çok daha ucuz. Kaçak yollarla getirilen saçlar, çeşitli operasyonlarda kullanılmakta ve bu durum, yoksul ailelerin kadınlarına yönelik sömürünün bir biçimi olarak değerlendiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.