"İnsanlar ve bilgisayarlar arasındaki bir sonraki geçişi" başlatacak gizemli şirket 30 milyon dolarl

Gizemli ‘Humane’ 30 milyon dolarlık yatırım aldı

2017 yılında, Apple şirketinin en iyi tasarım ve teknoloji yöneticilerinden iki kişi gayet iddialı bir vizyonla ‘insanlar ve bilgisayar arasındaki bir sonraki geçişi’ başlatmak için şirketten ayrılmaya karar verdi. ‘Humane’ adı verilen bu girişim, bu gizemli ürünü geliştirmeye devam etmek için halihazırda 30 milyon dolar fon topladığını duyuruyor. Kurucu ortaklar Imran Chaudhri ve Bethany Bongiorno, ürünlerinin iPhone ile aynı etkiye sahip olacağına inanırken ne üzerinde çalıştıklarını açıklamayı da reddediyor.

HUMANE BEKLENTİYİ ARTTIRIYOR

21 yıl boyunca iPhone ve iPad’in UI tasarımı üzerinde çalışan Humane oluşumunun kurucularından Chaudhri, “Programlama bazlı alanlar açısından, inovasyonda düşüşe yol açan belirli bir olgunlaşma düzeyinin olduğu bir noktadayız" diyor ve ekliyor “Bizim için asıl mesele, bu alana nasıl bir canlılık katacağımız ve nasıl yeni bir fırsat getireceğimizdir. Bunları dışarda bırakırsak kayda değer bir şey nasıl yapılır?

iPod’un öncülüğünü yapan ve iPhone’u oluşturmada yardımcı olan Tony Fadell, on yıldan daha uzun bir süre önce Apple’dan ayrılmış ve kısa bir süre sonra The New York Times’a verdiği demeçte ‘büyük bir soruna çok büyük bir etki yapacak ürün’ hakkında konuşmaya başlamıştı. Ancak Tony Fadell’in kurduğu şirket Nest’in bu büyük ürünü bir ‘termostat’ olmuştu. Bir benzetme olarak bakılabilse de ‘Humane’ oluşumunun yaratacağı ürünün potansiyel etkisi hakkında bu kadar az bilgiyle fikir sahibi olmak imkansız gibi duruyor. Ancak Humane üzerinde çalıştığı her şeyin beklentisini kesinlikle artırıyor.

“DAHA İYİ BİR ŞEY ÜRETMEK İÇİN HER ŞEYİ SORGULAMAMIZ GEREK”

“Daha iyi bir şey üretmek için her şeyi sorgulamamız gerek” diyen Chaudhri ve Bongiorno yaratmak istediği ürünlerde teknolojinin, kar sağlamak için akıllı telefonlardan özel verileri çalmak gibi olumsuz yönlerini hesaba katıyor. Teknolojinin insanlar üzerinde tam olarak negatif bir güç olduğunu düşünmeyen ikili ‘aksine teknoloji konusunda gayet iyimseriz’ ifadesini kullanıyor.

Bilgisayarlardaki kalabalık arayüzlerden kurtulmanın zamanının geldiğini iddia eden ikili, “Özellikle programlama bazlı her ürünün ne kadar ileri gidebileceği, tükenmeden önce neler yapabileceği konusunda bir sınırı vardır. Yaratıcılık tükeniyor, kullanışlılık tükeniyor ve ürün deneyimleri de tükeniyor. Bu her zaman meydana gelen bir döngü” ifadesini kullanıyor.

“BUNUN BİR PARÇASI OLMAK İSTEDİM”

Kuruluşa fon sağlayanlardan biri olan Sam Altman “Programlama bazlı bir alanda yeni bir vizyonu, süper bir ekiple birlikte müthiş iddialı ürünler yaratılacağını ve bunun dünya için ne anlama geleceğini düşündüm sonra da bunun bir parçası olmak istedim” diyor.

“GERİYE DÖNÜP BAKILDIĞINDA ÖNEMİNİ SONRADAN ANLADIĞIMIZ BİR ŞEY OLACAK”

Girişimci Lachy Groom, “Geriye dönüp bakıldığında önemini sonradan anladığımız bariz şeylerden biri olacak” açıklamasında bulunurken Bongiorno, ‘Ayrıntıları gelecek yıl sonunda önce açıklayacağız’ demesi üzerine heyecan daha da arttı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Apple’ın gelirleri azaldı: iPhone satışları yüzde 10 düştü!
Spam e-postalar toplam trafiğin yarısına yakın!
Google Fotoğraflar’dan efsane özellik: İstediğiniz yüzleri engelleyebilirsiniz!
Güneş'in bu halini daha önce hiç görmediniz!: İşte Güneş'in büyüleyici görüntüleri!
Para sayma makinesi nasıl çalışır?: İşte detaylar