İnsanlı Mars görevine yakında başlanacak

Neredeyse bütün uzay şirketlerinin en büyük hedefleri olan Mars görevine insanların katılabilip katılamayacağı ile ilgili önemli açıklamalar yapıldı

Neredeyse bütün uzay şirketlerinin en büyük hedefleri olan Mars görevine insanların katılabilip katılamayacağı ile ilgili önemli açıklamalar yapıldı. NASA’nın eski astronotu Bill Anders, Mars’a yapılacak olan insanlı uçuşların büyük bir yanlış olduğunu ifade etti. Kendisi daha çok insansız operasyonların yapılması taraftarı.

SpaceX ve Blue Origin gibi şirketlerin NASA ile çalışarak Mars 'a insanları taşımak istediği herkes tarafından biliniyor. İnsanlığın geleceği ile ilgili en çok umut veren konulardan birisinin de Mars görevleri olduğunu düşünülüyor. Ancak eski NASA astronotu gibi bazı kişiler de insanlı uçuşların felakete yol açabileceğini ifade ediyor.

Apollo 8’de görev alan Bill Anders, insanlığın ilk olarak Ay’a ulaşmasını sağlayan önemli kişiler arasında yer alıyordu. Daha önceki deneyimleri nedeniyle insanlı Mars yolculuklarının aptalca olduğunu ifade eden Anders, 85 yaşında.

Bu eski astronot Ayrıca NASA’nın şu andaki iş programları ile ilgili de bazı eleştiriler de bulunuyor. Ona göre NASA artık sadece meşgul olma alanına dönüştü. Ayrıca halktan yeterli desteği görmediği için de, önemli projelere zaman ayıramadığını ifade etti.

Huawei 2 yıl içinde tamamen bağımsız olmak istiyor

Mars ile ilgili insanlı görevler kısa bir zaman içerisinde başlayacak. NASA insanların Mars’ta bir koloni kurması gerektiği konusunda ısrarcı. Diğer birçok uzay şirketi de, yenilenebilir roketler gibi çeşitli ekipmanlar kullanarak bu konuda destek sağlamaya çalışıyor. Peki sizce de Mars görevleri için insanlı projelerin ortaya atılması doğru mu? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Yerli yapay zeka yazılımı: Rahim değerlendirilip, gebelik elde edilebiliniyor
Instagram'ın algoritması baştan aşağı değişiyor!
İnternette bu şifreleri kullanıyorsanız geçmiş olsun!
Instagram'dan Bazı İçeriklere Sınırlama Geldi! Paylaşımları Görmek İçin İzin Verilmesi Gerekiyor!
Casper'dan Türkiye'de Bir İlk: Yeni Nirvana X600 ve X700'de Intel Series 1 İşlemciler!