Instagram Açıldı Diye Sevinenlere Kötü Haber: Bu Kez O Uygulama Kapatılıyor!

Instagram, Wattpad ve Roblox'a getirilen erişim engellerinin peşinden sosyal medya platformu Telegram'a da erişim getirileceği iddia edildi. BTK'nın Telegram'a uyarıda bulunduğu, ama yanıt alamadığı iddia edildi.

Instagram'ın Ardından Telegram'a Erişim Engeli Gündemde: BTK'dan Yeni Hamleler

Instagram'a getirilen erişim engellerinin ardından, sosyal medya platformu Telegram'a da benzer bir kısıtlamanın getirilebileceği öne sürüldü. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK), Telegram’a yönelik binden fazla uyarı gönderdiği, ancak bu uyarıların platform tarafından dikkate alınmadığı iddia ediliyor.

Katalog suçlar kapsamındaki içeriklerle ilgili Telegram'a yapılan uyarıların yanıtsız kalması, platformun erişiminin engellenmesinin gündeme gelmesine yol açabilir. Telegram'da açılan kanallar üzerinden uyuşturucu, fuhuş, kumar ve pedofili içeriklerinin serbestçe ticaretinin yapıldığı belirtiliyor.

BTK'nın Türkiye'de herhangi bir temsilcisi bulunmayan Telegram'a bu içeriklerle ilgili İngiltere merkezli yönetime bini aşkın bildirimde bulunduğu, ancak bu bildirimlere yanıt alamadığı bildirildi. Telegram'ın kısa sürede gerekli tedbirleri almaması durumunda, erişim engelinin uygulanabileceği ifade ediliyor.

Türkiye, yaklaşık 8 milyon aktif kullanıcısıyla Telegram'ı en fazla kullanan ülkeler arasında 10. sırada yer alırken, dünya genelinde platformun 1 milyar kullanıcıya sahip olduğu belirtiliyor.

TikTok'a Erişim Engeli Gündeme Gelmişti

Geçtiğimiz günlerde TikTok'a yönelik erişim engelinin getirilmesi de tartışma konusu olmuştu. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, TikTok'un kapatılması çağrısında bulunarak, "TikTok kullanmıyorum. Beni sokakta gören insanlar diyor ki, 'Bu TikTok'u kapatırsan, cennetin kapısına aralarsın.' Milletimiz, TikTok'un kapatılmasını istiyor" ifadelerini kullanmıştı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.