Instagram Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın mesajlarını sildi

Instagram, Türkiye'de erişimin yeniden açılmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın hesabındaki iki mesajı sildi. Silinen paylaşımlar, Filistin'deki katliamı kınayan ve İsrail terörünü eleştiren içeriklerdi.

Instagram, Türkiye'de erişimin yeniden açılmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın hesabındaki iki önemli mesajı silerek dikkatleri üzerine çekti. Bu silinen paylaşımlar, Filistin'deki katliamı kınayan bir sonuç bildirgesi ve İsrail terörünü eleştiren bir konuşmayı içeriyordu. Diyanet yetkilileri, silinme gerekçesini sorguladı.

Instagram, Türkiye'de erişimin yeniden açılmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın hesabında bulunan iki mesajı silmiştir.

Sosyal medya platformu Instagram'a, katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalar nedeniyle 2 Ağustos'ta erişim engeli getirilmişti. Ancak, 13 Ağustos'ta yapılan görüşmeler sonucunda bu engel kaldırılmıştı.

Engelin kaldırılmasının ardından, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Instagram hesabında yer alan iki mesaj dün silindi. Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Müşaviri Burak Orhan, silinen paylaşımlardan birinin Dünya İslam Bilginleri İstişare Zirvesi'nde Filistin'deki katliamı kınayan sonuç bildirgesi, diğerinin ise Mekke'deki toplantıda İsrail terörünü eleştiren konuşma olduğunu belirtti. Orhan, bu silinen paylaşımlar hakkında şu ifadelere yer verdi: "Kaldırılan her iki paylaşımdaki ortak nokta, Siyonist kelimesidir. Görünüşe göre Instagram'da 'siyonist' demek yasak. Ancak katil İsrail'i her türlü savunmak serbest."

Burak Orhan'ın açıklaması şu şekilde:

"Instagram, Türkiye'de erişimin yeniden açılmasının ardından yeni bir skandala imza attı. Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş'ın Instagram hesabında bulunan iki ayrı mesaj dün silindi. Skandalın en ilginç yanı, üç ay önce düzenlenen uluslararası Dünya İslam Bilginleri İstişare Zirvesi'nde başkanımız tarafından kamuoyuna duyurulan Filistin'deki katliamı kınayan sonuç bildirgesinin silinmiş olmasıdır. Ayrıca, Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde gerçekleştirilen uluslararası toplantıda İsrail terörünü eleştiren konuşmayı içeren paylaşım da silinmiştir. Kaldırılan her iki paylaşımdaki ortak nokta Siyonist kelimesidir. Instagram'da 'siyonist' demek yasak görünmektedir. Ancak katil İsrail'i her şekilde savunmak serbesttir. Instagram'ın bu paylaşımları kaldırması, Siyonist İsrail'in Filistinlilere yönelik soykırımını gizlemeye yetmeyecek. Ne yaparsa yapsın, insanlığa karşı işlediği suçların hesabını bir gün verecektir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.