Instagram güncellemeleri giderek değişiyor

Dünyanın en büyük sosyal medya platformları içerisinde yer alan Instagram , ana sayfa güncellemesi ile kullanıcılarını selamladı.

Normal şartlarda oldukça sade olmasıyla bilinen Instagram ana sayfa güncellemesi, bu defa kafa karıştırdı. Kullanıcılar, mobil uygulamalarda daha çok sadeliğe önem veriyor. Siz ne kadar sade olursanız, o kadar çok beğeni alabilirsiniz. Ancak Instagram bu konuda bazı radikal adımlar attı. Instagram’ın CEO’su Adam Mosseri tarafından yapılan bir paylaşım, platformun yeni ana sayfa düzenini gösterdi. Bu paylaşıma bakılırsa, bizleri bir hayli karmaşık tasarım bekliyor diyebiliriz. Aslına bakacak olursak çok fazla karışık değil. Ancak Instagram kullanıcıları buna hiç alışık değil.

Arayüz güncellemesi olarak da bilinen bu güncellemeler ile birlikte, alışveriş butonu ve Reels kısımlarının değiştiği görülüyor. Ana sayfaya bu butonlar eklendi ve açıkçası biraz alakasız kaldı diyebiliriz. Yeni paylaşım ekleme ve Beğen butonları alt taraflara taşındı. Yani Instagram, hem alışveriş butonunu hem de Reels’i aktif bir şekilde kullanmamızı istiyor. TikTok platformuna sağlam bir rakip olarak kurulan ancak pek istenilen başarıyı yakalayamayan Reels, bu tür değişikliklerle ön plana çıkarılıyor. Muhtemelen daha uzun bir süre, şirketin bu ve buna benzer politikalarına şahitlik etmek mümkün olacak. Son olarak platformda Messenger ve Instagram bağlantısı sağlamaya büyük önem verildiği görülüyor. Sizce Instagram nasıl güncellemeler yapmalı? Önerilerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Ünlü YouTuber ışın kılıcı yapmayı başardı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

İçerik pazarlaması profesyonellerinin yeni odağı yapay zeka!
Ayrılık acısı da yapay zekayla silinecek
Yapay zeka tüm marifetlerini ortaya döktü: Kraliyet ailesi 30 yıl sonra böyle görünecek
İkinci el telefonda dünyadaki 1 trilyon dolarlık pazara açılacağız!
Altyapı bulut hizmetleri 300 milyar dolara koşuyor!