Instagram güvenliği arttırıyor

Artık kullanıcılar Instagram’da kendilerini takip etmeyen kişilerin DM ve yorumlarını sınırlayabilecek.

Instagram, bu yaz İngiltere’deki siyahi futbol yıldızlarının, Euro 2020 finalini kaybetmesinin ardından ırkçı mesajlarla bombalanmalarıyla gündeme geldi. Bugün şirket, bu tarz zorbalıklarla karşılaşılmaması için yeni bir özelliği kullanıma sunduğunu duyurdu. Instagram’ın odaklandığı konu kullanıcılar için sınırlar çizmek. Artık sizi takip etmeyen veya yakın zamanda sizi takip eden kişilerin yorum yapmasını veya DM göndermesini engelleyebileceksiniz.

Bu özellik, bugün küresel olarak herkes tarafından kullanılabilir hale getirildi. Instagram özellikten en çok içerik oluşturucuların yararlanabileceğini düşünüyor. Tabii ki, yorumları veya DM’leri tamamen kapatmak da bir çözüm. Ancak Instagram, bunun kullanıcıların olumlu bir şekilde etkileşim kurma olasılığını tamamen ortadan kaldırdığı için bir alternatif daha sunuyor. Şirket ayrıca tanımadığı kişilerden çok fazla DM veya yorum alan kişileri uyarmanın da bir yolunu test ettiğini duyurdu.

Ek olarak Instagram, Nisan ayında insanların rahatsız edici kelimeler, ifadeler ve emoji içeren DM’leri otomatik olarak filtrelemesine olanak tanıyan yeni bir özellik daha duyurdu. Bu özellik potansiyel olarak rahatsız edici kelimeler, emojiler ve hashtag’leri tespit edebiliyor.

Xiaomi ilk telefonlarını alanlara ücretini iade edecek

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Nokia 3210, 2024 versiyonuyla geri döndü! Hem nostaljik, hem modern!
Electronic Arts, benzersiz bir indirim kampanyası başlattı!
Dünyaya benzeyen uygu gezegen keşfi: Bulutlar, mevsimler ve göller var!
Uzmanlar anlattı: Bunları yapmıyorsanız bilgileriniz çalınabilir!
Youtube'un beklenen yeni arayüzü iptal edildi: Kullanıcıların tepkisi büyük oldu!