Instagram neden kapatıldı? İşte BTK'dan gelen ilk açıklama

Instagram kullanıcıları, sabah saatlerinde uygulamaya erişim sağlayamayınca büyük bir şaşkınlık yaşadı; BTK, "katalog suçlar" gerekçesiyle platforma erişim engeli getirdiğini açıkladı. Ancak, kararın detayları ve engelin ne kadar süreceği henüz belirsizliğini koruyor.

Sabah saatlerinde Instagram’a girmeye çalışan kullanıcılar, uygulamaya erişemediklerini fark ederek büyük bir şaşkınlık yaşadı. Kullanıcılar, uygulamaya giriş yaptıklarında paylaşım yapamadıklarını ve ana sayfanın yenilenmediğini gördü. Bu sorun, pek çok kişinin sosyal medyada endişeyle durumu paylaşmasına yol açtı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) web sitesinde, Instagram’a erişim engeli getirildiği bilgisi yer aldı. BTK’nın site sorgulama menüsünde yapılan incelemelerde, Instagram'a erişimin engellendiği açıkça görülüyordu. Ancak, sorgulamada bu kararın neden alındığı hakkında herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

Edinilen bilgilere göre, erişim engeli kararı "katalog suçlar" gerekçe gösterilerek alınmış. "Katalog suçlar" arasında çocuğa karşı cinsel istismar, soykırım, insanlığa karşı işlenen suçlar, intihara teşvik ve Atatürk’e hakaret gibi suçlar bulunuyor. Ancak, Instagram’ın hangi içerik veya eylem nedeniyle bu suçlar kapsamında değerlendirildiği konusunda net bir bilgi yok.

Erişim engelinin ne kadar süreceği şu an için belirsizliğini koruyor ve kullanıcılar, sosyal medya hesaplarına ne zaman tekrar erişebileceklerini merak ediyor. Yetkililerden gelecek açıklamalar ve durumun düzelmesi için sabırsızlıkla bekleniyor. Bu süreçte kullanıcılar, alternatif sosyal medya platformlarına yönelmeye başladı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.