Instagram orijinal içerikleri ön plana çıkaracak

Instagram hala en popüler sosyal medya ağı olarak yerini koruyor olsa da kullanıcıların platformda zaman geçirme süreleri konusunda TikTok’un nefesini ensesinde hissediyor.

 Özellikle gençler arasında son derece popüler olan TikTok, her geçen gün daha popüler hale geliyor. İçerik üretimi konusunda da gitgide daha fazla kişi TikTok’a yöneliyor. Öyle ki bugün Instagram’ın Reels bölümünde sörf yaptığınızda, karşınıza çıkan videoların birçoğu TikTok için üretilmiş içerikler oluyor.

Bu durumdan memnun olmayan Instagram TikTok videolarının Reels bölümünde insanların karşısına çıkmaması, ya da en azından daha az çıkması için algoritmasında önemli bir değişiklik yapıyor. Bu değişiklik sonrasında Instagram TikTok’ta daha önce paylaşılmamış, Instagram’a özel olarak paylaşılan reelsları diğer reelsların önüne çıkaracak. Yani orijinal içerikler ödüllendirilirken TikTok’tan gelen videolar arka plana atılacak.

Reelslar, yani kısa süreli videolar hem Facebook’un hem de Instagram’ın en çok ilgi gören ve en hızla büyüyen tarafı. O yüzden şirketin bu alanda TikTok’un gerisine düşmemesi büyük önem taşıyor. Hem Facebook’un hem de Instagram’ın sahibi olan Meta’ya göre bunun yolu ise içerik üreticilerinden geçiyor. Bu yüzden içerik üreticilerinin Facebook ve Instagram’a özel içerikler üretmesi ve buraya özel üretilen içeriklerin daha ön planda olması şirket için büyük önem taşıyor.

Instagram’ın yeni algoritmasının ne kadar etkili olacağını zaman gösterecek. Ancak Meta yönetimi algoritmanın orijinal içerikleri tanıma ve öne çıkarma konusunda zamanla daha da iyi hale geleceğini söylüyor.

Kripto para sahibi Amerikalıların sayısı 30 milyona yaklaştı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Çiftlik oyunları tutkunları için güzel bir haber: Steam Çiftlik Festivali başladı!
2 Mayıs'ta Epic Games, 487 TL değerindeki oyunu ücretsiz olarak sunacak
En hızlı internete sahip ülkeler listesi duyuruldu! Türkiye'nin konumu beklenildiği gibi
Linkedin, rakibini model alarak yeni bir video deneyimi sunuyor: Yeni bir video platformu yolda!
NASA'nın Psyche Uzay Aracı, 225 Milyon Kilometreden Lazer İletişimi Sağladı!