Instagram'a üç ay sonra yaş sınırı geliyor

Instagram, 18 yaş altı kullanıcılar için "genç hesapları" uygulamaya koyacak. Bu hesaplar otomatik olarak gizli olacak, yalnızca onaylı takipçilerle etkileşimde bulunulabilecek. Ayrıca, keşfet ve Reels içerikleri filtrelenecek. Türkiye'de Ocak 2025'te yürürlüğe girecek.

Instagram, genç kullanıcıların güvenliğini artırmak amacıyla önemli bir değişikliğe gidiyor. Artık 18 yaş altı kullanıcılar için özel olarak tasarlanmış "genç hesapları" uygulamaya konulacak. Bu kapsamda, genç kullanıcılar için çeşitli kısıtlamalar getirilecek ve erişimleri ile etkileşimleri sınırlandırılacak.

YENİ DÜZENLEME DETAYLARI:

- Genç Hesaplar: 18 yaş altı kullanıcıların hesapları otomatik olarak "genç hesaba" dönüştürülecek. 16 yaş altı kullanıcılar, kısıtlamaları kaldırmak için hesaplarını bir ebeveyn hesabına bağlamaları gerekecek.

- Gizlilik: Genç hesaplar otomatik olarak gizli olacak. Kullanıcılar yalnızca onayladıkları takipçilerle etkileşimde bulunabilecek ve sadece takipleştikleri kişilerle mesajlaşabilecekler.

- İçerik Filtreleme: Keşfet ve Reels içerikleri filtrelenecek. Şiddet, kozmetik reklamlar ve diğer duyarlı içerikler bu hesaplara gösterilmeyecek.

YÜRÜRLÜK TARİHLERİ:

- Yeni düzenlemeler Avrupa Birliği'nde 2024'ün sonunda, Türkiye ve diğer ülkelerde ise Ocak 2025'te yürürlüğe girecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.