Instagram'da Büyük Değişiklik: Şubat'ta Haber Okuma, Yorumlar Kaldırılıyor!

"Instagram, Şubat sonuna kadar yayınlayacağı temel haber okuma özellikleriyle dikkat çekiyor. Ancak, aynı güncelleme kapsamında yorum yapma ve yayınlama özellikleri hemen kaldırılacak. Kurucular, pazar fırsatının yeterince büyük olmadığını düşünerek uygulamanın fişini çekme kararı aldı."

Instagram, önemli bir değişiklikle geliyor! Şubat sonuna kadar duyurulan temel haber okuma özellikleri, uygulamaya farklı bir boyut kazandıracak. Ancak, bu güncelleme ile birlikte yorum yapma ve yayınlama yetenekleri tamamen kaldırılacak. Instagram'ın kurucuları Kevin Systrom ve Mike Krieger, bir yıl süren çalışmanın ardından, geliştirdikleri özelliklere rağmen pazar fırsatının yeterince büyük olmadığı sonucuna vardılar. Bu nedenle, Instagram, çekirdek kullanıcı grubunun sevdiği özellikleri sunmak adına uygulamanın fişini çekme kararı aldı. Bu kararla birlikte, Instagram'ın kopyalama stratejileri ve sürekli yenilik arayışı göz önüne seriliyor. Şirket, diğer sosyal medya platformlarından özellikleri benimseyerek dikkat çekmeyi sürdürüyor. Instagram'ın bu radikal değişikliği, kullanıcıları ve dijital medya dünyasını heyecanlandırmaya aday görünüyor.

 

İNSTAGRAM'IN YENİ HABER OKUMA ÖZELLİĞİ ŞUBAT SONUNDA ÇEVRİMİÇİ OLACAK

 

Instagram CEO'su Kevin Systrom, uygulamanın "temel haber okuma" özelliklerinin Şubat ayı sonuna kadar kullanıcılara sunulacağını duyurdu. Ancak, bu güncelleme ile birlikte yorum yapma ve yayınlama yetenekleri hemen kaldırılacak.

 

YAPAY ZEKA MERKEZLİ ÖZELLİKLER VE REDDIT BENZERİ YORUM SİSTEMİ İLE TANINIYORDU

 

Instagram, özellikle yapay zeka merkezli özellikleri ve Reddit benzeri yorum yapma ve yayınlama özellikleri ile dikkat çekiyordu. Uygulama, bu özellikleri sayesinde gazetecilerden övgü almış ve Apple ile Google’ın uygulama mağazalarında öne çıkmıştı.

 

SYSTROM VE KRIEGER, DİĞER HABER UYGULAMALARIYLA BENZER ZORLUKLARLA KARŞILAŞTI

 

Ancak, bir yıl süren çalışmanın ardından Instagram kurucuları Kevin Systrom ve Mike Krieger, diğer haber uygulamalarının kurucularıyla aynı zorluklarla karşılaştıklarını belirtti. Systrom, "Çekirdek bir kullanıcı grubunun sevdiği bir şey geliştirdik, ama pazar fırsatının bu şekilde yatırımın devamını garanti edecek kadar büyük olmadığı sonucuna vardık" şeklinde yazdı.

 

UYGULAMANIN FİŞİ ÇEKİLİYOR, İNSTAGRAM KOPYALAMA STRATEJİSİNE DEVAM EDİYOR

 

Bu nedenle, kurucular uygulamanın fişini çekme kararı aldılar. Instagram, son yıllarda diğer sosyal medya platformlarından özellikleri kopyalayarak her zaman dikkat çekmeyi başarmıştı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.