Instagram’dan Radikal Hamle: Genç Kullanıcılar ise Bu Yeniliğe Çok Üzülecek!

Instagram 18 yaşının altındaki kullananların bundan sonra genç hesaplar adı ile isimlendirileceğini açıkladı. Ocak ayında yürürlüğe girecek olan uygulama gençlerin içeriklere erişimini kısıtlarken anne ve babalara da çocuklarının hesaplarını kontrol etme imkanı sunulacak.

Instagram, 18 yaş altındaki kullanıcılarına yönelik yeni bir düzenleme yaparak bu hesapları "Genç Hesaplar" olarak adlandıracağını açıkladı. Ocak 2024'te yürürlüğe girecek bu yenilik, gençlerin platformda gördükleri içeriklere erişimini kısıtlayacak ve ebeveynlere çocuklarının hesaplarını denetleme imkanı sunacak. Meta, bu uygulamanın ilk adımını ABD, Kanada, İngiltere ve Avustralya'da 17 Eylül itibarıyla devreye soktu.

GENÇ HESAPLAR NASIL ÇALIŞACAK?

Bu yeni uygulama, 18 yaş altındaki kullanıcıların hesaplarını otomatik olarak "genç hesap" statüsüne taşıyacak. Uygulamanın detayları ise şu şekilde olacak:

  • 16 yaş altındaki kullanıcılar, kısıtlamaları kaldırabilmek için hesaplarını bir ebeveyn hesabına bağlamak zorunda kalacak.
  • "Genç hesap" sahiplerinin hesapları otomatik olarak gizli olacak. Yani yalnızca onaylı takipçiler içeriklere erişebilecek ve etkileşim kurabilecek.
  • 18 yaş altı kullanıcılar sadece takipleştikleri kişilerle mesajlaşabilecek.
  • Keşfet ve Reels bölümlerinde genç kullanıcılara şiddet, kozmetik ürün reklamları gibi "hassas içerikler" daha az gösterilecek.
  • Instagram, günde 1 saati aşan kullanımlarda bildirimler göndererek gençlere uygulamadan çıkmalarını hatırlatacak.
  • 18 yaş altı kullanıcılar, akşam 22.00 ile sabah 07.00 arasında gelen bildirimleri sessize alacak şekilde "uyku moduna" geçecek.
  • Ebeveynler, çocuklarının hesaplarını denetleyebilecek ve ayarlarını yönetebilecek. Hangi içeriklere ilgi gösterdiklerini görebilecek, ancak mesaj içeriklerine erişim sağlayamayacaklar.

Bu yeni düzenleme, hem gençlerin sosyal medya deneyimini daha güvenli hale getirmeyi hem de ebeveynlerin kontrolünü artırmayı hedefliyor. Uygulama, Ocak 2024'ten itibaren dünya genelinde aktif olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.