Intel, dünyanın 16 çekirdekli ilk mobil işlemcisini tanıttı

Intel, mobil işlemci tarafında da daha iddialı olabilmek için önemli adımlar atıyor. Dün düzenlenen Vision etkinliğinde yeni işlemcilerini tanıtan şirket, dünyanın ilk 16 çekirdekli mobil işlemcisini bu etkinlikte görücüye çıkardı.

Şirketin 12. nesil işlemcilerinin bir parçası olan 55W HX-serisi işlemciler, mobil platformda sunulabilecek en üst seviye performansı sunmayı hedefliyorlar.

Şirketin yeni işlemcisi, 16 çekirdeğini performans ve verimlilik çekirdekleri olarak bölüyor ve böylece 5GHz’a kadar performans sunabiliyor. Diğer HX serisi işlemcilerde olduğu gibi 55-watt güç limitiyle geliyor.

HX serisinin en etkileyici üyesi 5 GHz performans vadeden Core i9-12950HX olsa da serinin diğer üyeleri de oldukça etkileyici performanslara sahip. Intel tarafından paylaşılan verilere göre bu serideki daha düşük maliyetli bir işlemci olan Core i5-12450HX de 4.4 GHz’e kadar performans sunabiliyor.

Vision etkinliğinde tanıtılan bu yeni mobil işlemcilerin temel rakibinin AMD‘nin kısa süre önce tanıttığı Dragon Range işlemcileri olacağı tahmin ediliyor.

Laptoplar artık oyun severler tarafından oyun bilgisayarları olarak da kullanıldığı için şirket bu yeni işlemcilerin oyun tarafında sunabileceği performansı ön plana çıkarıyor. Şirket tarafından paylaşılan verilere göre Core i9-12900HX, RTX 3080 Ti ile birlikte kullanıldığında Far Cry 6 oyununda 128 fps, Forza Horizon 5 oyununda ise 149 fps sunabiliyor.

Galaxy S23 için 200 megapiksel arka kamera iddiası

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

İçerik pazarlaması profesyonellerinin yeni odağı yapay zeka!
Ayrılık acısı da yapay zekayla silinecek
Yapay zeka tüm marifetlerini ortaya döktü: Kraliyet ailesi 30 yıl sonra böyle görünecek
İkinci el telefonda dünyadaki 1 trilyon dolarlık pazara açılacağız!
Altyapı bulut hizmetleri 300 milyar dolara koşuyor!