Intel ve Qualcomm'da Huawei'ye karşı

Huawei telefonlarına donanım desteği sağlayan Amerika menşeli Intel ve Qualcomm adlı donanım üreticisi, Çinli firma ile olan ilişkilerini askıya aldığını

Huawei telefonlarına donanım desteği sağlayan Amerika menşeli Intel ve Qualcomm adlı donanım üreticisi, Çinli firma ile olan ilişkilerini askıya aldığını açıkladı. Bu iki dev firmanın yanında; Broadcom ve Alman üretici Infineon Technologies de yürürlükte olan iş anlaşmalarını iptal edeceğini açıkladı.

Huawei’nin şimdilik ne yapacağı bilinmiyor. Intel ve Qualcomm gibi Amerika merkezli firmalara güvenip dünyaya açılan firma; Amerika merkezli firmaların desteğini çekmesi ile telefon pazarından silinme noktasına gelebilir. Huawei’nin şimdilik geri adım atma gibi bir girişimi olmadığı gibi bu yaptırımların haksızlık olduğunu düşünmesi ilginç. Bakalım ilerleyen günlerde akıllı telefon pazarında sonu Nokia gibi olacağı öngörülen Huawei, geri adım atıp Amerika Birleşik Devletleri’nin şartlarını kabul edecek mi?

Umarız iki ülke arasındaki gerginlik en kısa zamanda tatlıya bağlanır ve Huawei gibi dev bir firmanın akıllı telefon pazarından çekilmesine şahitlik yapmayız.

Bu kez 3800 lümendeyiz. Aliexpress’te el feneri keyfi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 170'e ulaştı
Felakette ikinci gün
Can kaybı 912'ye yükseldi
Can kaybı 912'ye yükseldi
Şanlıurfa-Diyarbakır yolu yine kapatıldı