İnternet bağımlılığından kurtulmak kaç yılınızı alır, biliyor muydunuz?

İspanya'nın Barcelona kentindeki Rosello Merkezi'nden terapist Maite Simal, internet bağımlılığının insan yaşamı üzerinde alkol ve uyuşturucu gibi olumsuz etkileri olabileceğini ve bu bağımlılıktan kurtulmanın 3-5 yıl alabileceğini...

İspanya'nın Barcelona kentindeki Rosello Merkezi'nden terapist Maite Simal, internet bağımlılığının insan yaşamı üzerinde alkol ve uyuşturucu gibi olumsuz etkileri olabileceğini ve bu bağımlılıktan kurtulmanın 3-5 yıl alabileceğini ifade etti.

Konuyla ilgili Sputnik'e konuşan Barcelona'daki Rosello Merkezi'nden terapist Maite Simal, bağımlılığın yalnızca bir madde kullanımından ibaret olmadığını sosyal medyada olup bitenleri takip etme dürtüsüyle saatlerce internette kalmanın da bir bağımlılık olduğunu ifade etti.

Klinikte, bu bağımlılıktan kurtulmak isteyen hastalarının olduğunu belirten Simal, bu hastalara hayatlarının geri kalanını yaşamaları için yardım etmeye çalıştıklarını söyledi.

Simal "Bu o kadar da kolay bir şey değil. Tedavi süreci başta çok sıkı geçiyor. Bir hastanın normale dönmesi, hayatını ve bir şeylere bakışını değiştirmesi ve bu bağımlılığın bir daha kendisini göstermemesi 3-5 yıl alabilir. Hastanın internetli bir telefon kullanımına izin verilmesi çok uzun sürebilir" dedi.

'ZARARLI OLDUĞUNUN FARKINDA DEĞİLLER'
Bu durumla ilgili anoreksiya (yeme bozukluğu) hastalığına gönderme yapan Simal "Gıda bir insan için gereklidir. İnternet bu kadar gerekli olmasa da, insanlar çalışmak, iletişim kurmak için ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle internetle olan ilişkinin değiştirilmesi gerekiyor. Gençler fazla kullanımın kendilerine zarar verdiğinin farkına varmıyor. Bu da kullanırken geçen zamanın farkında olunamamasından kaynaklanıyor" ifadelerini kullandı.

Simal, fazla internet kullanımının insanların birbirleri ile olan temasını azalttığı, içe kapanıklığa ve beğenilme isteğine yol açtığını da ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Çamaşır Yıkarken Herkes Aynı Hatayı Yapıyor: Bu Ürünü Ayrı Yıkamalıymışız!
Yaşlanma Sorunu Çözüldü Mü? Eczacı Müderrisoğlu Gençlik Formülünü Açıkladı!
Geleneksel Lezzetin Yeniden Keşfi: Bol Köpüklü Türk Kahvesi Artık Evde!
Evinizi Yeniden Parlatın: Kararmış Derz Sorununu Çamaşır Suyu Olmadan Çözün!
Stresi Azaltmanın Pratik Yolları: Günlük Hayatın Kolay Reçetesi