İnterneti çekmeyen öğrenciler uzaktan eğitime katılabilmek için camii damına çıktı!

Bakan Ziya Selçuk çöken EBA uygulaması için "olumlu haber" demişti. Gaziantep'in ilçesindeki durum ise Selçuk'un söylediğinden çok farklı.

Türkiye'nin birçok yerinde internet sıkıntısı halihazırda yaşanıyor. Bu yüzden zaktan eğitime katılmak isteyen birçok öğrenci zor durumda kalıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, EBA uygulamasının çökmesi sonrasında "olumlu haber" yorumunu yaparken Koçcağız Mahallesi'nde öğrenciler güçlükle eğitimini sürdürüyor.

Gaziantep'in İslahiye ilçesine bağlı Koçcağız Mahallesi'nde internet bağlantısı sağlanamıyor. Mahalleliler, sağlıklı internet erişimi için caminin damına çıkmak zorunda kalıyor. Amanos Dağları eteğindeki mahallede internet sıkıntısı nedeniyle öğrenciler, uzaktan eğitimi sürdüremiyor. Mahallede ilkokuldan üniversiteye kadar birçok yaştan çocuk bulunuyor. Evlerinde cep telefonunu ve internet çekmeyen öğrenciler telefonlarını ve ders kitaplarını alıp cami damına çıkarak derslerini takip ediyor. Mahalle Muhtarı Bekir Samlı, yetkililere başvuruda bulunduklarını aktararak, kış gelmeden soruna çözüm bulunmasını beklediklerini ifade etti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

En tehlikeli 4 burç!
"Akşener'den aldığımız bayrağı iktidara taşıyacağız"
Erdoğan, saldırıya maruz kalan öğretmene telefon açtı
İYİ Parti'nin yeni Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri belirlendi
Dünyada ilk! Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor!