İnternette IŞİD'i en çok takip eden ülke Türkiye

Buna göre Türkiye, başta IŞİD olmak üzere yasadışı cihatçı örgütleri internet üzerinden takip eden ülkeler listesinde bir numara.Policy Exchange adlı kuruluşun raporuna göre IŞİD her hafta 100'den fazla yeni makale, video...

Buna göre Türkiye, başta IŞİD olmak üzere yasadışı cihatçı örgütleri internet üzerinden takip eden ülkeler listesinde bir numara.

Policy Exchange adlı kuruluşun raporuna göre IŞİD her hafta 100'den fazla yeni makale, video ya da gazete yayımlıyor. IŞİD bu propaganda malzemelerini asıl olarak internet üzerinden yayıyor. Bunun için sosyal medyayı, dosya paylaşım hizmetlerini ve şifreli mesajlaşma platformlarını kullanıyor. Araştırmaya göre bu içeriklere en fazla erişim Türkiye'den sağlanıyor.

 ABD merkezli iş dünyası dergisi Forbes'in sayfalarında yer verdiği raporda; Şubat ortasından Mayıs ayı başlarına kadar yasadışı cihatçı içeriğin Türkiye'den 16 bin 810 kez, ABD'den 10 bin 388 kez, Suudi Arabistan'dan ise 10 bin 239 kez tıklandığı ortaya çıktı.

Avrupa'dan IŞİD içeriğine en çok tıklama ise 6 bin 107 tıkla listenin beşinci sırasındaki Britanya'dan geldi. Irak hükümeti geçen hafta, Musul'da çok sayıda Britanyalı genç kızın IŞİD'liler arasında yakalandığını açıklamıştı.

Açıklamada, yakalanan IŞİD ailelerinin en az yarısının Türkiye uyruklu olduğu belirtilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

"Saadet Partisi'nde yeni bir dönem başlıyor"
Vergi kaçakçılığını ihbar edenlere ikramiye: 15 milyon TL ödendi
Baharla birlikte her yerdeler: Keneler vücutta en çok buralara yapışıyor!
Kuzey Kore, Uzun Süre Sonra İlk Kez Türklere Kapıları Açıyor: O Kişileri Ülkeye Kabul Edilecek!
Türkiye'nin İsrail'le Ticareti Durdurma Kararı Dünya Basınında Nasıl Yankılandı?