İnterpol'ün kırmızı bültenle aradığı kişi Türkiye'de yakalandı

Almanya'da 2005'te eşini öldüren ve 12 yıldır Interpol tarafından aranan Nasif A., Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bir otelde yakalandı. Başkasının adına düzenlenmiş kimlikle tespit edilen şüpheli, ifadesinde cinayeti tartışma sonucu işlediğini ve kaçak yollarla Türkiye'ye döndüğünü belirtti.

Almanya'da 2005 yılında tartıştığı eşi Angelika Cristina Aydın'ı öldüren ve 12 yıldır Interpol tarafından aranan Nasif A., Antalya'nın Konyaaltı ilçesindeki bir otelde başkasının adına düzenlenmiş kimlikle yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma derinleştirildi.

2005 yılında Almanya'da tartıştığı eşini öldüren ve 12 yıldır Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Nasif A., Antalya'nın Konyaaltı ilçesindeki bir otelde başkasının adına düzenlenmiş kimlikle yakalandı.

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Almanya'da Angelika Cristina Aydın'ın öldürülmesiyle ilgili olarak, Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan aranan Nasif A.'nın Konyaaltı'nda bir otelde bulunduğunu tespit etti. Operasyon gerçekleştiren ekipler, Nasif A.'yı A.G. adına düzenlenmiş kimlik belgesi ile yakaladı.

Şüpheli, ifadesinde yabancı uyruklu Angelika Cristina Aydın ile Türkiye'de tanıştığını ve ardından Almanya'ya giderek evlendiklerini belirtti. Olay tarihinde aralarında çıkan bir tartışma sonucunda Almanya'da cinayeti işlediğini ve kaçak yollarla Türkiye'ye döndüğünü açıkladı. Ayrıca, memleketinden tanıdığı A.G. 2013 yılında kimlik belgesini yenileyince, eski kimlik belgesini alarak bugüne kadar kullandığını ifade etti. Yakalanan Nasif A., adliyeye sevk edildi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.