İntihar eden akademisyen hukuksuzluğu mektupla anlatmış

Çukurova Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’ndeki dersleri alınan ve ardından intihar eden Dr. Mehmet Fatih Traş’ın bir hocası tarafından 'PKK sempatizanı' olarak suçlandığı ortaya çıktı.Dr. Mehmet Fatih Traş,...

Çukurova Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’ndeki dersleri alınan ve ardından intihar eden Dr. Mehmet Fatih Traş’ın bir hocası tarafından 'PKK sempatizanı' olarak suçlandığı ortaya çıktı.
Dr. Mehmet Fatih Traş, geride bıraktığı mektupta yaşadığı hukuksuzlukları anlatmış. BirGün’den Meltem Yılmaz'ın aktardıoğı mektupta Dr. Traş’ı Barış Bildirisi’nde imzası olduğu için hocalarından biri PKK sempatizanı olarak suçlamış, Rektörlük ''sakıncalı’ diyerek derslerini elinden almış

Çukurova Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’ndeki dersleri alınan ve ardından intihar eden Dr. Mehmet Fatih Traş’ın bir hocası tarafından 'PKK sempatizanı' olarak suçlandığı ortaya çıktı.

Barış İçin Akademisyenler imzacısı Dr. Mehmet Fatih Tıraş işten atıldıktan sonra okuldaki bir hocasına yazdığı mektupta yaşadıklarını anlattı.

BirGün’ün ulaştığı mektupta Dr. Traş, “Hakkımda alınan karar gelecekte beni çok zor duruma düşürecek'' diyor.

Mektupta şu ifadeler yer alıyor:

Hocam merhabalar yeniden

Hatırlayacağınız gibi birkaç hafta önceki mesajlaşmamızda fakülteden üç ders için görevlendirme aldığımı, bu yolla hem fakülte ile bağımı koruyup hem de ders verme deneyimi kazandığımı ifade etmiş idim.

Ancak geçen hafta olan fakülte kurulunda hocalardan birinin Beşiktaş’taki TAK saldırısından hareketle Türkiye’nin çok hassas günler geçirdiğini, benim Barış İçin Akademisyenler bildirgesinde imzamın olması müsebbibi ile PKK sempatizanı olduğumu ve dolayısıyla bu üç ders için yapılan görevlendirilmelerin iptal edilmesi gerektiğini önerdiğini öğrendim. Buna cevaben Dekan’ın konuyu Rektörlük’e sorduğunu, Rektörlük’ün ise benim fakültedeki görevlendirmemi sakıncalı bulduğunu söylediğinive gerekeni yapması için Dekanlık’a telkinde bulunduğu bilgisini edindim.

Sonuç olarak gerekçesi ''görülen lüzum üzerine’ olan bir fakülte yönetim kurulu kararı ile derslerim elimden alındı. Dekan ile yaptığım görüşmede iddianın ispata muhtaç olduğunu, hakkımda açılmış hiçbir dava ve soruşturma olmamasına rağmen dönemin bitimine üç hafta kala alınan bu karar gelecekte başka üniversitelere yollayacağım kadro başvurularında beni çok zor duruma düşüreceğini söylesem de bir sonuç alamadım.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Takmayan trafiğe çıkamayacak: Araçlarda TTB zorunluluğu geliyor
Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, 6 Mayıs 1972'de neden idam edildi?
Kayseri'nin KAYBİS Projesi Uluslararası Akıllı Ulaşım Zirvesinde İlgi Odağı Oldu
Kayseri'de Yoğun İlgi: 11. Yeşilay Bisiklet Turu Tamamlandı
Sındırgı'da Yeni Terminal Projesi Tamamlanma Aşamasında