iOS 18 Güncellemesiyle iPhone'lar İçin Yenilik: Şarjla İlgili Önemli Değişiklikler Geliyor

Apple, iPhone modelleri için yayınladığı yeni iOS 18 güncellemesiyle şarj performansını artırmayı hedefliyor. Güncelleme, kullanıcıların batarya ömründen maksimum verimi almalarını sağlamak için çeşitli optimizasyonlar içeriyor.

ABD'li yazılım ve donanım devi Apple, WWDC 2024 etkinliğinde tanıttığı iOS 18 ile ilgili bazı yeni özellikleri duyurmaya başladı. iOS 18, özellikle iPhone pil sağlığı ve şarj ayarlarına yönelik birkaç önemli değişiklik getiriyor.

İsteğe Bağlı Şarj Limitleme

Apple, iPhone 15 kullanıcıları için şimdi daha fazla şarj limiti seçeneği sunuyor. iOS 18'de, Ayarlar uygulamasının 'Pil' menüsü altında 'Şarj' bölümünde kullanıcılar, şarj limitini belirlemek için yeni seçenekler görecekler. Daha önce yüzde 80'e kadar olan şarj limiti seçeneklerine ek olarak, artık yüzde 85, yüzde 90 ve yüzde 95 gibi daha ayrıntılı seçenekler de mevcut.

iOS 18 ayrıca, kullanıcıların iPhone'larını şarj etmek için yavaş bir şarj cihazı kullanıp kullanmadıklarını tespit edebilecek yeni bir özellik de sunuyor.

Yavaş Şarj Uyarısı

Bu özellik sayesinde, Ayarlar uygulamasında 'Pil' menüsü altında bulunan Pil Seviyesi grafiği üzerinden, yavaş bir şarj cihazıyla şarj edildiğinde kullanıcıları uyaracak bir mesaj görüntülenebilecek. Grafiğin kendisi de yavaş şarj cihazı kullanıldığını belirtmek için yeni bir turuncu renkle güncellendi.

Apple, iOS 18'i şu anda geliştiricilere sundu, ancak genel kullanıcılar için aktif edilmesi sonbaharı bulacak. Bu yeni özelliklerin, kullanıcıların iPhone pil yönetimini daha etkili bir şekilde yapmalarına yardımcı olması bekleniyor.
 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.