iOS Güvenlik Kontrolü ile genişletiyor

Güvenlik kontrolü, kullanıcıların hangi kişilerin konumlarına veya takvim bilgilerine erişebileceğini ve ayrıca bireysel uygulamalar tarafından kullanılan izinleri hızla gözden geçirmelerine olanak tanıyacak.

Apple tarafından sunulan bu özellik, uygulama bazında veya temas bazında erişimi gözden geçirmeyi ve iptal etmeyi kolaylaştırmak için bir kontrol listesi şeklinde biçimlendirilmiş. Şirket, bu özelliğin özellikle taciz içeren bir ilişkiden kaçmaya çalışan insanlar için etkili olabileceğini söyledi. Kontrol listesine ek olarak, kullanıcıların iCloud’dan çıkış yapmasına, gizlilik ayarlarını kilitlemesine ve gelen mesajları yalnızca “ellerindeki cihazla” sınırlamasına olanak tanıyan bir “acil durum sıfırlaması” var.

Güncelleme, Apple’ın o zamandan beri bildirilen düzinelerce takip etme olayıyla bağlantılı olan AirTag özellikli izleme özellikleri üzerinde geniş çaplı bir incelemeyle karşı karşıya kalmasından sonra geliyor. Teknoloji devi WWDC etkinliğinde bir çok yeni özellik duyurdu. Bu özellikler arasında bir çok güvenlik güncellemesi ve performans iyileştirmesi de yer alıyor. Şirket yeni yazılım güncellemesi ile kullanıcıların hayatını kolaylaştıracak yenilikler ve performans artırıcı iyileştirmeler getiriyor. Bunlara ek olarak artık iPhone cihazlardaki güvenlik güncellemeleri de otomatik olarak yüklenecek. Bu nedenle artık kullanıcıların güncellemeleri sürekli kontrol etmesi gerekmeyecek diyebiliriz.

Kripto para dolandırıcılığı milyar dolarlık pazar haline geldi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

TikTok ve ByteDance ABD'deki Yasa İçin Hukuki Mücadeleye Başlıyor
Tıbbi teşhis alanında devrim yaratan yapay zeka: Med Gemini nedir?
Meta soruşturması tamamlandı: Toplam ceza 898 milyon lira!
Çin'in Chang'e-6 Misyonu: Ay'ın Karanlık Yüzüne İniş Yaptı!
Rusya ve Çin, Uzayda İş Birliğiyle Nükleer Güçle Çalışan Ay İstasyonu İçin Adım Atıyor