İPA araştırması: devlete güven eksikliği dönüşüm sürecini etkiliyor

İstanbul Planlama Ajansı, Friedrich Naumann Vakfı ve İnsan Hakları Akademisi'nin düzenlediği etkinlikte, İstanbul'un afet hazırlığı ve barınma krizi ele alındı.

İstanbul Planlama Ajansı (İPA), Friedrich Naumann Vakfı (FNF) ve İnsan Hakları Akademisi (İHA) iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, İstanbul'un afet hazırlığı ve barınma krizi derinlemesine ele alındı. Katılımcılar, kira artışlarının kontrol altına alınmasının yanı sıra kentsel dönüşüm süreçlerindeki güven sorunlarına dikkat çekti. 

İPA Kampüs'ünde gerçekleşen "Şehir Konuşmaları" etkinliği, şehir planlaması ve sosyal adalet temaları etrafında yoğunlaştı. Afet riski ve barınma hakları gibi kritik konular tartışıldı. Özellikle dar gelirli grupların konut erişimindeki zorlukları ve yüksek kira artışlarının etkileri üzerine önemli görüşler paylaşıldı.

BirGün'ün haberine göre, uzmanlar İstanbul'daki gayrimenkul piyasasının mevcut durumu ve kira artışlarının sosyo-ekonomik sonuçları üzerinde durdu. Ayrıca, yargıya duyulan güvensizlik, imar afları ve hukuki süreçlerdeki keyfi uygulamalar gibi sorunlar ile kentsel dönüşüm projelerindeki eksiklikler masaya yatırıldı.

Etkinliğin sonunda, dayanıklı şehirler oluşturmanın ve kentsel dönüşüm projelerinin yalnızca fiziksel değil, aynı zamanda sosyal yapıları da dönüştürmesi gerektiği vurgulandı. Bunun yanı sıra, sosyal konut projelerinin artırılması ve kira artışlarının kontrol altına alınması gibi çözüm önerileri dile getirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.