iPhone 16'nın tasarımı ortaya çıktı: Yeni bir düğme geliyor

Apple, yeni iPhone modeli üzerindeki çalışmalarını sürdürürken, sızan görüntüler teknoloji tutkunları arasında büyük bir heyecan yarattı. Söylentilere göre, iPhone 16 diğer modellerden farklı olarak yeni bir düğmeyle tanıtılacak.

Apple, yeni iPhone modelleri üzerindeki çalışmalarını sürdürürken, teknoloji meraklıları sızan görüntülerle heyecanlanmaya başladı. Şirket, yeni akıllı telefonun tüm detaylarını gizli tutmaya çalışsa da, yeni bir sızıntı hayranlara Apple'ın bir sonraki iPhone'unun nasıl görünebileceğine dair önemli ipuçları veriyor.

Sızdırılan tasarım görselleri, sağ tarafta yeni bir düğmeyi gösteriyor ve bu, Apple'ın özellikle selfie çekme ve video çekimleri için odaklandığına işaret ediyor gibi görünüyor. Görseller ayrıca, sol kenardaki ses kontrollerinin üstündeki küçük düğmenin de büyüyeceğini gösteriyor.

Üçüncü taraf iPhone kılıfı üreticilerine ait dosyalardan elde edilen görüntülere göre, yeni düğme telefonun kenarında, ekranın sağında ve güç düğmesinin altında konumlanacak. Bu düğmeye hafifçe dokunarak odaklama ve yakınlaştırma ayarları yapılabilirken, basarak fotoğraf çekmek veya videoyu başlatmak mümkün olacak.

Ancak, belirtilen yeni düğmenin yalnızca Pro modelinde bulunacağı belirtiliyor, bu da diğer iPhone 16 modellerinin bu özelliğe sahip olmayabileceğini gösteriyor.

Apple'ın iPhone 16 için dört farklı versiyonla piyasaya sürülmesi bekleniyor: iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max. MacRumours'un raporuna göre, en yüksek fiyatlı iki seçenek olan iki Pro modelinin ekran boyutları, iPhone 15 modellerine kıyasla daha büyük olacak.

Son sızdırılan görüntülere göre, iPhone 16'nın standart modelinde arka kamera lenslerinde önemli bir değişiklik olduğu görülüyor. Artık iPhone 16'nın standart versiyonunda, çapraz değil, dikey olarak düzenlenmiş iki kamera merceği bulunacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Huawei, yeni akıllı güneş gözlüğünü piyasaya sürmeye hazırlanıyor! Tam 11 saat pil ömrü var
Youtube'u açanlar artık o butonla karşılaşacak: Sadece Premium kullanıcılar faydalanabilecek!
Oyun dünyasında RTS nedir?
Shadow Robot Company'den Devrim Niteliğinde Robotik El: İnsan Elinden %50 Daha Büyük!
Bilim insanları duyurdu: Dünya'nın içindeki bir gezegen keşfedildi