İphone kullanıcılarına müjde! Apple beklenen hamleyi sonunda yaptı: Artık bunu yapabileceksiniz

Apple, Avrupa Birliği'nin yeni rekabet düzenlemelerine uyarak, Mart ayından itibaren iPhone kullanıcılarına App Store dışındaki mağazalardan uygulama indirme izni vereceğini açıkladı.

ABD'li teknoloji devi Apple, Avrupa Birliği'nin (AB) yeni rekabetçi düzenlemelerine uyarak, Mart ayından itibaren iPhone kullanıcılarına App Store harici mağaza uygulamalarını indirme izni vereceğini açıkladı. Bu karar, 2008'den bu yana iPhone'un temelini oluşturan App Store'un hakimiyetini önemli ölçüde azaltacak.

YENİ UYGULAMA İNDİRME SEÇENEĞİ: REKABETİ ARTIRMA ÇABALARI

Yapılan değişiklikle birlikte Apple, AB düzenlemesine uyum sağlamak adına iOS işletim sisteminin en son sürümünde Safari'yi ilk açtıklarında kullanıcılara alternatif bir web tarayıcısı indirme seçeneği sunacak. Bu, kullanıcıların varsayılan tarayıcıyı değiştirmek için ayarlara girmelerine gerek olmadan daha kolay bir şekilde yapabilecekleri bir değişiklik olarak öne çıkıyor.

APPLE'IN GÜVENLİK VE GİZLİLİK ENDİŞELERİ

Apple, AB'nin Dijital Pazarlar Yasası'nın gizlilik ve güvenlik riskleri doğurabileceğini belirterek, yeni düzenlemelerle bu tür riskleri azaltmak adına güvenlik önlemleri aldığını ifade etti. Ödemeleri işlemek ve uygulamaları indirmek için sunulan yeni seçeneklerin kötü amaçlı yazılımlara, sahtekarlığa ve zararlı içeriklere neden olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

REKABETİN ARTIRILMASI VE CEZAİ İŞLEMLER

AB'nin getirdiği yeni kurallarla birlikte dijital sektörde rekabeti artırmayı hedefleyen düzenlemeler, ihlal eden şirketlere yüzde 20'ye varan para cezaları ve lisans iptali gibi ciddi cezalar öngörüyor. Apple'ın bu kararı, dijital pazarlarda daha fazla rekabetin kapılarını aralayacak gibi görünüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Bilim insanları duyurdu: Dünya'nın içindeki bir gezegen keşfedildi
Ücretsiz Spotify kullanıcıları için kötü haber: Bu özellik sadece Premium abonelere sunulacak
Artık tablet, oyun konsolu ve modemler de TSE onaylı yenilenecek!
Microsoft'un Mobil Oyun Mağazası Yolda: Candy Crush ve Minecraft'ten Başlayacak
Google'a rakip olacak: OpenAI'dan yapay zekalı arama motoru!