iPhone kullanıcılarını mutlu edecek özellik: İstenmeden silinen fotoğraflar kurtarılacak

iOS 18 güncellemesi ile iPhone cihazlara gelecek olan yeni özellik, Kurtarılan Albüm adı altında yanlışlıkla silinen fotoğrafların geri getirilmesine olanak tanıyacak. Bu özellik, Son Silinenler sekmesi yanında yer alacak ve yalnızca kayıp veya hasarlı medya bulunduğunda görüntülenebilecek.

Apple, 10 Haziran 2024'te düzenlenen Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı'nda (WWDC) iPhone için bir sonraki işletim sistemi güncellemesi olan iOS 18'i tanıttı. Güncelleme, birkaç önemli özelliği kullanıcılarla paylaşmış olmasına rağmen, iOS 18'in Geliştirici Beta ve yakında herkese açık beta sürümlerinin kullanıma sunulmasıyla birlikte, güncellemenin içerdiği diğer yeni özelliklerin keşfedilmesine olanak tanıdı.

KURTARILAN ALBÜMÜ 

iOS 18 güncellemesiyle birlikte gelen özelliklerden biri, Fotoğraflar uygulamasında kullanıcıların yanlışlıkla sildikleri ve sonsuza dek kaybolduğunu düşündükleri bazı fotoğrafları geri getirmelerini sağlayacak olan "Kurtarılan" albümüdür. 9to5Mac'in bildirdiğine göre, bu özellik, Son Silinenler sekmesinin yanında iPhone'un Fotoğraflar uygulamasında görünecek.

"Kurtarılan" albümü, cihazınızda kayıp veya hasarlı medya dosyaları bulunduğunda otomatik olarak görüntülenecek. Diğer durumlarda ise bu seçenek gözükmez.

SON SİLİNENLER ÖZELLİĞİNDEN FARKLI OLABİLİR

Kurtarılan Albüm özelliği, silinen medyayı 30 gün boyunca bir klasörde saklayan Son Silinenler seçeneğinden farklı olduğu düşünülüyor. Bu yeni özellik, iPhone'un yanı sıra iPad ve Mac kullanıcıları için de iPadOS 18 ve macOS Sequoia güncellemeleriyle birlikte sunulacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.