Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden PKK'ya 'sen gelme' mesajı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, Musul'u kurtarma operasyonuna katılmak isteyen PKK'nın dışardan gelen bir güç olduğunu belirterek, kentin geri alınmasının Irak ordusu, Peşmerge ve uluslararası...

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, Musul'u kurtarma operasyonuna katılmak isteyen PKK'nın dışardan gelen bir güç olduğunu belirterek, kentin geri alınmasının Irak ordusu, Peşmerge ve uluslararası koalisyon güçlerinin görevi olduğunu belirtti.
Sputnik'in aktardığı habere göre, Dizayi, Erbil kentinde Birlemiş Milletler'in (BM) Kürt bölgesini 1991 yılında güvenli bölge ilan etmesinin 25. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama etkinliğine katıldı. 
Kutlama sonrası, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dizayi, bazı değerlendirmelerde bulundu.
PKK'nın Musul'u kurtarma operasyonuna katılmak için hevesli olduğunun belirtilmesi üzerine Dizayi, "Musul, Irak'ın önemli ve büyük bir kentidir. PKK dışarıdan gelen bir güçtür. Geçmişte bazı durumlarda rolleri oldu ancak Musul'u kurtaracak güç Irak ordusu, Peşmerge ve ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleridir" cevabını verdi.
KARAYILAN NE DEMİŞTİ?
PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, geçen hafta yaptığı açıklamada Musul ve Telafer'in kurtarılmasında temel bir güç olarak rol oynayacaklarını söylemişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Filistinlilerden ABD'li öğrencilere teşekkür mesajı: Kaldıkları çadırlara yazdılar
O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı