Irak Ordusu Felluce merkezinde!

General Abdülvahab el Saadi, AFP’ye verdiği demeçte, Irak federal hükümetine bağlıterörle mücadele birliklerinin Felluce’deki hükümet konağına girdiğini duyurdu. Fazla direniş göstermediği belirtilen IŞİD militanlarının...

General Abdülvahab el Saadi, AFP’ye verdiği demeçte, Irak federal hükümetine bağlıterörle mücadele birliklerinin Felluce’deki hükümet konağına girdiğini duyurdu. Fazla direniş göstermediği belirtilen IŞİD militanlarının kentin batısına çekilip mevzilendiği belirtiliyor. 

Başkent Bağdat’ın 50 kilometre batısında bulunan Felluce kentine bir çok Iraklı,IŞİD’in Irak içlerinde saldırılarını başlattığı yer olması nedeniyle ''''Yılanın Başı’’ adı ile anıyordu. Bu kent hem stratejik hem de sembolik öneme sahip. 

Irak ordusu Felluce’yi tamamıyla ele geçirmek için dört haftadır operasyon yürütüyordu. Felluce’nin geri alınmasıyla IŞİD’in Irak’ta elinde tuttuğu büyük şehir olarak sadece Musul kalacak.

IŞİD Suriye’de de Rakka ve Münbiç gibi büyük şehirleri elinde tutuyor. Rakka’yaRusya’nın hava desteği verdiği Suriye rejim güçleri, Münbiç’e ise ABD’nin desteklediği, Suriyeli Kürtler ile Arap aşiretlerden oluşan ittifak taarruzu sürdürüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
Turistler bölge sakinlerini bıktırdı! Fuji Dağı'nın noktasına bariyer çekilecek