Irak: Türkiye’ye önemli sayıda IŞİD militanı geçti

Irak Ankara Büyükelçisi Hişam Ali Ekber İbrahim el Alevi, Türk istihbaratına Irak’tan Türkiye’ye önemli sayıda IŞİD militanının geçtiğini, bir kısmının da geçmeye devam ettiği yönünde bilgi verdiğini açıkladı....

Irak Ankara Büyükelçisi Hişam Ali Ekber İbrahim el Alevi, Türk istihbaratına Irak’tan Türkiye’ye önemli sayıda IŞİD militanının geçtiğini, bir kısmının da geçmeye devam ettiği yönünde bilgi verdiğini açıkladı. Hişam Ali Ekber İbrahim el Alevi, Başbakan Binali Yıldırım’ın Irak ziyareti sırasında görüşen Irak ve Türkiye istihbarat yöneticilerinin IŞİD’e karşı işbirliği yapmak konusunda anlaştığını ifade etti.

Hürriyet'ten Sevil Erkuş'un haberine göre, Alevi, söz konusu IŞİD unsurlarının Musul, Telafer ve bölgedeki diğer şehirlerden geldiklerini ifade ederek, "Bu çok ciddi bir konu, binlerce IŞİD'liden bahsediyoruz" uyarısı yaparak şöyle devam etti: "Evlerini terk etmek zorunda kalan gerçek Irak vatandaşları ile Musul operasyonu nedeniyle bulundukları şehirlerden ayrılmak zorunda kalan IŞİD unsurlarını ayırt etmek üzere iki tarafın işbirliği yapması, bilgi paylaşmamız önemli. Bu unsurlar hem Türkiye’nin hem de Irak’ın ulusal güvenliğine tehdit oluşturuyor." Irak’ı ziyaret eden Türk heyetinin Erbil temaslarında da konunun gündemde olduğunu anımsatan Büyükelçi, kendisinin de katıldığı ziyarette güvenlik işbirliğinin konuşulduğunu belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Rusya, Ukrayna'ya Ait ATACMS Füzelerini Düşürdü: Gerilim Tırmanıyor
Macron, Rusya'nın Ukrayna'ya Saldırılarına Karşı Asker Göndermeyi Değerlendiriyor
Riverside Üniversitesi'nde Filistin Kampı Anlaşması:Yönetim ve Öğrenci Aktivistler Arasında Uzlaştı
Gazze'de İsrail Saldırıları Devam Ediyor: Son 24 Saatte 32 Ölü, 41 Yaralı
Somali'de Şiddetli Yağışlar Felaketi: Binlerce Göçmen, Nehir Taşkınlarıyla Mücadele Ediyor