Irak'ta Türkiye protestosu: Osmanlı işgali son buldu!

Irak ile Türkiye arasında Musul’daki operasyon konusunda hararetli bir tartışma sürerken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Arap medyasına yaptığı açıklamada, "Musul Sünnilerindir, Şia'lar giremez" ifadelerini kullanması...

Irak ile Türkiye arasında Musul’daki operasyon konusunda hararetli bir tartışma sürerken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Arap medyasına yaptığı açıklamada, "Musul Sünnilerindir, Şia'lar giremez" ifadelerini kullanması Irak'tan gemiş tepki görmüştü. Türkiye'nin bölgede mezhepçi politikalar uyguladığını ifade eden Irak Başbakanı Haydar el Abadi, Türk askerlerinin Musul’a giremeyeceğini söyleyip ''rest’çekmesine, Erdoğan da “Ya nasıl girmeyeyim? 350 kilometre sınırım var benim. Alakası olmayanlar giriyor. Neymiş Bağdat onlara ''Gel’demiş. Arzu ederlerse Misak-ı Milli’yi okurlar. Operasyonda da, masada da olacağız'' diyerek yanıt vermişti. 

Irak direnişinin önemli ismi Şii lider Sadr'ın çağrısıyla toplandılar

Irak ordusunun ve nüfusunun büyük bölümünü oluşturan, ABD'ye karşı direnişte ülke içinde prestijini bir hayli artıran ve farklı birlik olarak Musul operasyonuna katılan Şiilerin lideri Mukteda es Sadr, daha önce Türkiye’nin Başika’daki varlığına atıfla “Erdoğan, kovulmadan önce askerini şerefiyle çıkarsın'' demiş, geçen gün de Bağdat’taki Türkiye Büyükelçiliği önünde yandaşlarına toplanma çağrısı yapmıştı.

Çağrı üzerine elçilik önünde sabah saatlerinden itibaren binlerce kişi toplandı:

''İşgalci dışarı’ sloganları

Protestocular, geniş güvenlik önleminin alındığı elçilik önüne arama yapıldıktan sonra alındı. Irak bayrakları ve Türkiye karşıtı dövizler taşıyan Iraklılar, Türk askerlerinin ülkeden çekilmesini talep ederken, “İşgalci dışarı'' sloganları attı.

Erdoğan’ın çiziminin yer aldığı dövizlerde “Osmanlı işgali sona erdi'' ifadeleri de yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro, Filistin İçin İsrail'e Karşı Sert Tavır Aldı
Filistin Esirler Cemiyeti: İsrail Hapishanelerindeki Filistinliler Sağlık Kriziyle Karşı Karşıya
İran Dışişleri Bakanı: Filistin'e Destek Üzerine Konuştu
Sadık Khan, Londra Belediye Başkanlığına üçüncü kez seçildi
Hamas, Gazze'de savaşı sona erdirmeyen bir ateşkesi kabul etmeyeceklerini duyurdu