Irak'taki ABD üssüne saldırı

Irak’ta ABD askerlerinin bulunduğu üsse füze ile hava saldırısı düzenlendi. İran yanlısı Şii milislerin içinde yer aldığı "Irak İslami Direniş" adlı grup, "Gazze’deki saldırılara yanıt olarak", ABD ve öncülüğündeki koalisyon güçlerinin bulunduğu üslere sık sık saldırılarda bulunduğunu bildirdi.

Irak'ın Enbar vilayetindeki ABD askerlerinin de bulunduğu Ayn el-Esed Askeri Üssü’ne füze saldırısı gerçekleştirildiği açıklandı.

Yerel medyada yer alan ve güvenlik kaynaklarına dayandırılan habere göre, Irak’ın batısındaki ABD askerlerinin de bulunduğu Ayn el-Esed Üssü’ne çok sayıda füzeyle saldırı düzenlendi.

Irak'ta İran yanlısı Şii milislerin içinde yer aldığı "Irak İslami Direniş" adlı grup, "Gazze’deki saldırılara yanıt olarak", ABD ve öncülüğündeki koalisyon güçlerinin bulunduğu üslere sık sık saldırılarda bulunduğunu duyuruyor.

Bu çerçevede Enbar'daki Ayn el-Esed Askeri Üssü, Erbil'deki Harir Hava Üssü, Bağdat'taki Victory Askeri Üssü ve Erbil Uluslararası Havalimanı yakınındaki ABD üssü onlarca kere bomba yüklü İHA'lar ile hedef alındı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Nijerya'da Lassa Ateşi Salgını: 857 Vaka ve 156 Ölüm
Ermenistan'da Miting: Sınır Çalışmaları Durdurulsun, Başbakan İstifa!
İsrail'de Gösteriler: Gazze Şeridi İçin Ateşkes ve Esir Takası Talepleri Yükseliyor
İngiltere Merkez Bankası Başkanı: Politika Faizinde Değişiklik Yok
Pentagon Sözcüsü: ABD, İsrail'e Silah Yardımını Gözden Geçiriyor