İran, ABD yaptırımları nedeniyle aşı alamamış!

İran Merkez Başkanı Abdunnasır Himmeti, ABD'nin uyguladığı yaptırımlar nedeniyle şu ana kadar ülke dışından koronavirüs aşısı alamadıklarını duyurdu.

İran Merkez Başkanı Abdunnasır Himmeti, ABD'nin uyguladığı yaptırımlar nedeniyle şu ana kadar ülke dışından koronavirüs aşısı alamadıklarını duyurdu. 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Himmeti, ülkesinin koronavirüs aşısı temin edememesine yönelik eleştirilere yanıt verdi.

ABD yaptırımlarının koronavirüs aşısı satın almada engel teşkil etmediğine dair iddiaların doğru olmadığını ifade eden Himmeti, yaptırımlar nedeniyle bu konuda engellerle karşılaştıklarını dile getirdi.

"ENGELLERLE KARŞILAŞTIK"

Himmeti, "Koronavirüs aşısının (COVAX) resmi olarak Dünya Sağlık Örgütü'nün aracılığıyla satın alınması gerekiyor. Bunun için her türlü ödeme ve para transferi yolunu denedik ama ABD hükümetinin insanlık dışı yaptırımları ve bir OFAC (ABD Hazine Bakanlığına bağlı Yabancı Varlıkları Koruma Ofisi) lisansı alma zorunluluğu nedeniyle engellerle karşılaştık" ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili Güney Kore ve Uluslararası Para Fonu'ndaki (IMF) girişimlerin sonuçsuz kaldığını aktaran Himmeti, para transferi için farklı yollar aradıklarını kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Son 24 saatte Gazze'de 106 kişi hayatını kaybetti
WikiLeaks’in kurucusu Assange davasında temyiz kararı
Netanyahu hakkında tutuklama kararı verildi
Uluslararası Ceza Mahkemesi, Netanyahu'nun savaş suçu iddiasıyla tutuklanmasını talep etti
Suudi Arabistan Kralı Selman'a akciğer iltihabı teşhisi konuldu