İran, Almanya, Fransa ve Birleşik Krallık elçilerini konuşmak üzere çağırdı

İran Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Birleşik Krallık, Fransa ve Almanya büyükelçileri çağrılarak, Tahran'ın İsrail'e yönelik saldırılarına ilişkin "sorumsuz tutumlarının" sorgulandığı kaydedildi.

İran'ın İsrail'e karşı gerçekleştirdiği misilleme saldırısının ardından Avrupa ülkelerinden gelen kınama sonrasında, İran Birleşik Krallık, Fransa ve Almanya'yı "çifte standart" uygulamakla suçladı. İran Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, söz konusu ülkelerin büyükelçilerinin çağrılarak İsrail'e yönelik saldırılara ilişkin "sorumsuz tutumlarının" sorgulandığı belirtildi.

MEŞRU MÜDAFAA HAKKI KAPSAMINDA OLDUĞU SAVUNULDU 

Açıklamada, İran'ın siyonist rejime karşı yaptığı eylemin BM Anlaşması'nın 51. maddesi uyarınca meşru müdafaa hakkı kapsamında olduğu vurgulanırken, Suriye'deki büyükelçilik yerleşkesine yönelik yapılan son saldırının da bu çerçevede bir yanıt niteliği taşıdığı ifade edildi.

Almanya, Fransa ve Birleşik Krallık'ın üyesi olduğu G7 ülkelerinin, bugün İran'ın misilleme saldırılarını ele almak üzere video konferans düzenlemesi bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"Atatürk’ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var"
İletişim Başkanlığı, mart ayında tarihinin rekorunu kırdı
Memleket Partisi'nde genel merkez ve otobüs boşaltıldı
Kadının Statüsü Genel Müdürü görevden alındı
Normalleşme umut verdi ama bir şey çıkmadı