İran, Avrupa'nın İtidal Çağrılarına Karşılık Verdi: "Uluslararası Hukuka Aykırı"

İran, İsrail'e misilleme yapması beklenirken, Fransa, Almanya ve İngiltere'nin itidal çağrılarına tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı, bu çağrıların siyasi mantıktan yoksun olduğunu belirtti ve Tahran'ın İsrail'i caydırma kararlılığını vurguladı.

İran, İsrail'e olası bir misilleme yapması beklenirken, Fransa, Almanya ve İngiltere'nin itidal çağrılarına sert bir şekilde karşılık verdi. Dışişleri Bakanlığı, bu çağrıların uluslararası hukukla çeliştiğini savunarak, Tahran'ın İsrail'i caydırma konusundaki kararlılığını dile getirdi.

İran, İsrail'e misilleme yapması beklenirken, Fransa, Almanya ve İngiltere'nin itidal çağrılarına yanıt verdi. İran Dışişleri Bakanlığı, bu ülkelerin İsrail'e yönelik itidal taleplerinin "siyasi mantıktan yoksun" olduğunu ve uluslararası hukuk ilkeleriyle çeliştiğini belirtti.

Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniye'nin geçen ay Tahran'da suikasta uğramasının ardından, üç Avrupa ülkesi ortak bir açıklama yaparak İran ve müttefiklerinden İsrail'e karşı gerilimi artıracak eylemlerden kaçınmalarını istedi. Açıklamada, ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması ihtimallerinin tehlikeye girmemesi gerektiği vurgulandı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, yaptığı açıklamada, "Siyonist rejimin (İsrail) suçlarına itirazda bulunmayan E3 bildirisi, İran'dan egemenliği ve toprak bütünlüğünü ihlal eden saldırılara karşılık vermemesini talep etmektedir" dedi. Kenani, Tahran'ın İsrail'i caydırma konusunda kararlı olduğunu ifade ederek, Paris, Berlin ve Londra'ya "Gazze'deki savaşa ve İsrail'in savaş kışkırtıcılığına karşı açıkça durma" çağrısında bulundu.

Tahran ve müttefikleri, Hamas ile Lübnan'daki Hizbullah'ı, Haniye'nin suikastıyla ilgili olarak İsrail'i suçluyor. Ancak İsrail hükümeti, bu saldırının sorumluluğunu üstlenmiş değil.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.