İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ülkemize geliyor

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabetle, 24 Ocak'ta Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Ziyaret kapsamında, Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin Sekizinci Toplantısına katılacak.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabetle, 24 Ocak'ta Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Ziyaret kapsamında, Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin Sekizinci Toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Reisi'nin riyasetlerinde Ankara'da icra edilecek.

İKİLİ İLİŞKİLER VE İŞBİRLİĞİNİN DERİNLEŞTİRİLMESİ GÜNDEMDE

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Konsey toplantısında Türkiye-İran ilişkilerinin tüm boyutlarıyla gözden geçirileceği ve ikili iş birliğinin derinleştirilerek geliştirilmesi için atılabilecek adımların ele alınacağı ifade edildi.

GÜNCEL BÖLGESEL VE KÜRESEL MESELELER MASAYA YATIRILACAK

Açıklamada ayrıca, toplantıda ikili münasebetlerin yanı sıra Gazze ve işgal edilmiş Filistin topraklarında yaşanan İsrail saldırıları başta olmak üzere, güncel bölgesel ve küresel meseleler hakkında fikir teatisinde bulunulacağı belirtildi. Toplantı vesilesiyle ilişkilerin ahdi zeminini güçlendirmeye yönelik çeşitli belgelerin imzalanmasının da gündemde olduğu vurgulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özgür Özel: Soma'da Toplantı ve Eğitim Mitingleri Devam
Devlet, ticarethane değildir
Öğretmenlere yönelik fiillerde cezalar yarı oranında artırılacak
"Daha kaç kişiyi öldürmesi gerekiyor?"
Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları, Kazakistan'da buluştu