İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan: “Bu gücümüzün sadece küçük bir kısmı”

İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan, İsrail’in saldırgan politikalarına karşı meşru müdafaa haklarını kullandıklarını vurguladı. Pezeşkiyan, İran savaş yanlısı bir ülke değil, ancak her tehdide kararlılıkla yanıt verir.

İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan, İsrail'in bölgedeki saldırgan politikalarına sert bir tepki göstererek, İran'ın meşru müdafaa hakkını kullandığını açıkladı. Pezeşkiyan, "Bu yalnızca gücümüzün küçük bir kısmı; İran ile çatışmaya girmemek en iyisi" diyerek, bölgedeki barış ve güvenliği koruma vurgusu yaptı.

İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan, İsrail’in bölgedeki saldırgan politikalarına karşı İran’ın meşru müdafaa hakkını kullanarak sert bir yanıt verdiğini belirtti. Pezeşkiyan, yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail’in saldırılarına karşılık vermek, meşru haklarımız çerçevesinde ve bölgedeki barış ile güvenliğin sağlanması amacıyla atılmış bir adımdır. Bu, İran’ın çıkarlarını ve vatandaşlarını korumak için gereklidir" dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya hitaben konuşan Pezeşkiyan, "İran, savaş yanlısı bir ülke değil; ancak her türlü tehdide kararlılıkla karşılık verme yeteneğine sahiptir. Unutulmamalıdır ki, bu yalnızca gücümüzün küçük bir kısmıdır. Dolayısıyla, İran ile bir çatışmaya girmemek en iyisidir" uyarısında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.