İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: 'Azerbaycan ile ilişkilerin geliştirilmesi bizim için çok değerli'

İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi, Azerbaycan Başbakanı Şahin Mustafayev ile yapılan görüşmede iki ülkenin kardeşlik ilişkilerine vurgu yaptı.

İran Cumhurbaşkanlığı, başkent Tahran'ı ziyaret eden Azerbaycan Başbakanı Şahin Mustafayev ile Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Pezeşkiyan arasında bir görüşme gerçekleştiğini duyurdu. 

Görüşmede, iki ülkenin ortak tarih ve kültüre sahip olduğu vurgulanarak Azerbaycan ile ilişkilere büyük önem verildiği ifade edildi. Pezeşkiyan, "Sizler bizim kardeşimizsiniz ve iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi bizim için çok değerli," dedi.

Pezeşkiyan, dış güçlerin bölgedeki varlığının yerel çıkarlarla uyumlu olmadığını belirterek, mevcut sorunların ülkelerin kendi içlerinde çözülmesi gerektiğine inandıklarını dile getirdi. Ayrıca, iki ülke arasındaki anlaşmaların uygulanma süreçlerinin hızlandırılmasının önemine dikkat çekti. "İran, Azerbaycan Cumhuriyeti ile ilişkileri genişletmeyi amaçlayan her türlü proje ve girişimi memnuniyetle karşılıyor," şeklinde konuştu.

Pezeşkiyan, 2022'de Azerbaycan'ın Tahran'daki Büyükelçiliğine düzenlenen saldırının faillerinin yargılandığı davaya ilişkin hukuki sürecin takipçisi olduklarını Mustafayev’e iletti.

Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Mustafayev, ülkesinin İran ile ilişkilerini genişletmeye hazır olduğunu ifade ederek, "Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in temsilcisi olarak, İran ile ekonomi, ticaret, enerji hatları, kültürel ilişkiler, transit, ortak kara yolu ve demir yolu hatlarının geliştirilmesi, güvenlik ve savunma alanlarında iş birliği yapmak istediğimizi beyan ediyorum. İran'la ilişkilerimize büyük önem veriyoruz," dedi.

Mustafayev ayrıca Pezeşkiyan'ı Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev adına Bakü'ye davet etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.