İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Ermenistan ve Azerbaycan İle İlişkilerini Güçlendirme Sözü Verdi

İran’ın yeni Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile telefon görüşmesinde barışçıl ilişkiler vurgusu yaptı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’e de teşekkür ederek ikili ilişkileri geliştirme taahhüdünde bulundu.

İran’ın yeni Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, iki ülke arasındaki barışçıl ilişkilerin önemini vurguladı ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile de görüşerek ikili ilişkilerin geliştirilmesi yönündeki kararlılığını dile getirdi.

İran’ın yeni Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Pezeşkiyan, Ermenistan ile ikili ilişkilere verdikleri önemi vurgulayarak, "Ermenistan ile sınırımız kısa olabilir, ancak bu sınırları barışçıl bir yaşam ve umut sınırları olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı. Ayrıca, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış görüşmelerine destek verdiklerini ve ülkelerin toprak bütünlüğünü savunduklarını belirterek, "Uluslararası sınırların değişiminden yana değiliz. Ermenistan, komşu ülkeler arasında özel bir yere sahip" dedi.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan ise Pezeşkiyan'ı seçim zaferinden dolayı tebrik ederek başarılar diledi.

Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Aliyev, Pezeşkiyan'ı seçim başarısından dolayı tebrik ederken, Pezeşkiyan da Aliyev’e teşekkür ederek iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesine olan bağlılığını vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.