İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan "birlik olmazsak ülke parçalanır" uyarısı!

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ABD'de İranlılarla yaptığı görüşmede, gerginliklerin sona erdirilmesi ve iç birliğin sağlanması gerektiğini vurguladı. Ülkenin parçalanma riski konusunda uyarıda bulunan Pezeşkiyan, kaos istemediklerini ve birlik içinde bir İran hedeflediklerini ifade etti.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ABD'deki İranlılarla yaptığı görüşmede, ülkesinin iç birliğini koruma ve gerginlikleri sona erdirme çağrısında bulundu. Pezeşkiyan, devam eden krizlerin İran'ın parçalanma tehlikesini artırdığını belirterek, kaos istemediklerini vurguladı.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ülkenin bütünlüğünü koruma amacıyla gerginliklerin sona erdirilmesi ve iç birliğin sağlanması gerektiğini vurguladı. Pezeşkiyan, ABD'de İranlılarla gerçekleştirdiği bir görüşmede, mevcut krizlerin sonuçları konusunda uyarılarda bulundu. Gerginliklerin devam etmesi durumunda İran'ın parçalanma tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceğini ifade eden Pezeşkiyan, "Eğer bir olay olursa, Azerbaycan bağımsız bir devlet haline gelebilir, Kürdistan, Huzistan ve Beluçistan da benzer şekilde kendi devletlerini kurabilir. Böyle bir durumda İran varlığını yitirir ve kaos ortamı ortaya çıkar. Biz kaos istemiyoruz; ülkemizde birlik sağlamak istiyoruz" dedi.

Bu açıklamalar, Pezeşkiyan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısına katılmak üzere bulunduğu New York'ta, ülkedeki İranlı toplulukla yaptığı görüşmelerde dile getirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.