İran destekli gruplar, Suriye'de SDG'yi vurdu; 6 kişi öldü

ABD'nin bu hafta sonu, Suriye ve Irak'ta İran destekli milis gruplara yönelik başlattığı hava saldırıları sonrasında, Washington'ın Suriye'de desteklediği SDG'ye bir saldırı düzenlendiği ifade edildi.

ABD'nin bu hafta sonu, Suriye ve Irak'ta İran destekli milis gruplara yönelik başlattığı hava saldırıları sonrasında, Washington'ın Suriye'de desteklediği SDG'ye bir saldırı düzenlendiği ifade edildi.

SDG'NİN DEYREZOR'DAKİ EĞİTİM KAMPINA SALDIRI

Associated Press'in aktardığına göre, Türkiye'nin PKK'nın uzantısı olarak nitelediği SDG, pazar günü Deyrezor'da bir eğitim kampına yapılan saldırıyı açıkladı. SDG, ilk başta saldırıdan Şam destekli paralı askerleri sorumlu tutarken, ikinci açıklamada "Yapılan incelemeler sonucunda saldırının İran destekli milis gruplar tarafından gerçekleştirildiği tespit edilmiştir" denildi.

İSLAMİ DİRENİŞ, SALDIRIYI ÜSTLENDİ

Saldırıyı Irak'taki İran destekli grupların çatı örgütü İslami Direniş üstlendi. Grubun, belirli bir lokasyondan gerçekleştirdiği dron saldırısı, yayınladığı videoda görülebiliyor. Irak ve Suriye'nin 600 kilometrelik sınırını paylaştığı biliniyor. SDG, saldırıda 6 üyesinin yaşamını kaybettiğini açıklarken, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, 7 SDG'linin öldüğünü ve 18 kişinin yaralandığını belirtti. Öte yandan, saldırıda ölen veya yaralanan ABD askeri olmadığı açıklandı.

SDG'NİN KARŞI HAMLE TEHDİDİ

SDG, saldırıya karşılık verme hakları olduğunu ifade ederek karşı hamle tehdidinde bulundu. ABD'nin Suriye'de SDG ile ortaklık yapması, Türkiye-ABD hattındaki ana sorunlardan biri olarak öne çıkıyor. Türkiye, SDG'yi bir terör örgütü olarak nitelerken, NATO müttefiki ABD'nin işbirliğini sürdürmesine ve eğitim vermesine tepki gösteriyor. ABD, Ürdün'de İran destekli milislerin 3 ABD askerini öldürmesinin ardından bu hafta sonu Irak ve Suriye'de İran destekli gruplara karşı saldırı düzenlemeye başlamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Sumatra'da Ani Sel ve Marapi Yanardağı Faciası: En Az 37 Kişi Hayatını Kaybetti
ABD, İsrail'e Refah'a Yönelik Saldırı Endişelerini İletti
İsrail'in Politikalarının Bedeli: 76 Yılda 134 Bin Ölüm, 1 Milyon Gözaltı
Rio Grande do Sul'da Ölü Sayısı Artıyor
İran Yetkilisi: İsrail'in Nükleer Tehdidi Stratejimizi Değiştirebilir!