İran Devrim Muhafızları açıkladı: "İsrail saldırırsa enerji tesislerini vuracağız"

İran'ın yarı resmi haber ajansı SNN, Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Ali Fadavi'nin İsrail'e yönelik misillemelere ilişkin açıklamalarını aktardı.

İran'ın yarı resmi haber ajansı SNN, Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Ali Fadavi'nin İsrail'e yönelik misillemelere ilişkin açıklamalarını aktardı. Fadavi, Cuma günü yaptığı bir konuşmada, eğer İsrail saldırırsa İran'ın enerji ve gaz tesislerini hedef alacağını belirtti. 

Fadavi, "İşgalci güçler böyle bir hata yaparlarsa, tüm enerji kaynaklarımızı, tesislerimizi ve rafineri ile gaz sahalarını hedef alacağız." şeklinde konuştu.

İsrail'in Hizbullah lideri Nasrallah'ı öldürmesinin ardından, İran dini lideri Ayetullah Hamaney, düşmanlara meydan okuyarak Tahran'da Cuma namazında bir mesaj verdi. Hamaney, İran'ın gerektiğinde İsrail'e yeniden saldırmaktan çekinmeyeceğini ifade etti. Konuşmasında, İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırısını "silahlı kuvvetlerimizin işgalci Siyonist rejime karşı verebileceği en hafif ceza" olarak nitelendirerek, "İşledikleri akıl almaz suçlar karşısında bu kana susamış köpeğe karşı verdiğimiz en hafif yanıttır. Görevimizi yerine getirmeye devam edeceğiz." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.