İran Devrim Muhafızları'ndan ABD'ye mesaj geldi: İsrail'e destek verirse pişman ederiz

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin İran'a karşı saldırıya herhangi bir destek veya katılımının, İran Silahlı Kuvvetlerinin "kararlı ve pişman edici" tepkisiyle sonuçlanacağı uyarısında bulunmuş oldu.

ABD Başkanı Joe Biden, İran'ın İsrail'e hava saldırısıyla ilgili gelişmeleri ulusal güvenlik ekibiyle Beyaz Saray'da takip ettiğini belirterek, "İsrail'in güvenliğine verdiğimiz taahhüt sarsılmazdır" açıklamasını yaptı.

 İRAN'DAN İSRAİL'E MİSİLLEME HAVA SALDIRISIYLA GELDİ!

Devrim Muhafızları Ordusu'nun yayımladığı ikinci bildiride, İran'ın meşru müdafaa hakkı kapsamında İsrail'in işgal altındaki topraklarındaki askeri hedeflere saldırı başlattığı belirtildi. Bildiride, İran'ın stratejik istihbarat yetenekleri, füzeleri ve insansız hava araçlarını hedef alarak başarıyla vurduğu ifade edildi.

ABD'ye atıfta bulunulan bildiride, "Terörist Amerikan hükümetinin, İran'a zarar verecek herhangi bir destek ve katılımının, İran Silahlı Kuvvetleri'nin kararlı ve pişman edici tepkisiyle sonuçlanacağı" uyarısında bulunuldu.

İsrail'in eylemlerinden ABD yönetiminin sorumlu olduğu ve İsrail'in engellenmemesi durumunda hem Tel Aviv'in hem de Washington'un bunun sonuçlarına katlanacağı ifade edildi.

Devrim Muhafızları, ABD veya İsrail adına herhangi bir ülkeden gelecek tehdide karşılık vereceklerini ve İran'ın meşru çıkarlarını her türlü saldırgan eylem ve yasa dışı güç kullanımına karşı koruyacaklarını belirtti.

İran, İsrail'in 1 Nisan'da Suriye'nin başkenti Şam'daki İran konsolosluğunu vurarak birçok kişiyi öldürmesinin ardından intikam sözü vermişti. İran'ın liderleri, diplomatik misyona yapılan saldırının "emsalsiz" olduğunu vurgulayarak benzer şekilde karşılık vereceklerini açıklamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

ABD'den İran'a: Helikopter Kazasında Suçlamalar Temelsiz
Reisi’nin Ölümü Ardından İran’da Seçim Tarihi Açıklandı
ABD, İran'ın yardım talebine nasıl yanıt verdi? Ayrıntılar ortaya çıktı!
İsrail'de Hapis Yolu Göründü!
Netanyahu, kendisine yönelik tutuklama emri talebini "antisemitizm" olarak değerlendirdi