İran Devrim Muhafızları'ndan iletişim cihazı yasağı!

İran Devrim Muhafızları, Hizbullah'a yönelik siber saldırıların ardından, ordu içindeki iletişim cihazlarını yasaklama kararı aldı. Bu kapsamda, binlerce çağrı cihazı ve telsizin kullanımı durdurulurken, geniş çaplı bir denetim ve personel soruşturması başlatıldı.

İRAN DEVRİM MUHAFAZILARI'NDAN YASAK

İran Devrim Muhafızları, Hizbullah'a yönelik düzenlenen siber saldırının ardından, ordu içinde iletişim için kullanılan cihazların yasaklanmasına karar verdi.

İLETİŞİM CİHAZLARINDA YASAK

İki İranlı üst düzey yetkilinin Reuters'a verdiği bilgiye göre, Hizbullah tarafından kullanılan binlerce çağrı cihazı ve telsizin geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ölümcül saldırılarda patlatılmasının ardından, Devrim Muhafızları tüm mensuplarına her türlü iletişim cihazını kullanmamaları talimatını verdi.

BÜYÜK OPERASYON BAŞLATILDI

Güvenlik görevlilerinden biri, ordunun sadece iletişim ekipmanlarını değil, tüm cihazları denetlemek amacıyla büyük ölçekli bir operasyon yürüttüğünü belirtti. Bu cihazların çoğunun ya ev yapımı olduğu ya da Çin ve Rusya'dan ithal edildiği ifade edildi.

KAPSAMLI SORUŞTURMA

Reuters'a konuşan bir yetkili, İran'ın İsrail ajanlarının içlerine sızmasından endişe duyduğunu ve Devrim Muhafızları'nın orta ve üst düzey üyelerini hedef alan kapsamlı bir personel soruşturmasının başladığını aktardı. Bu soruşturmaya, İran'daki ve yurtdışındaki banka hesaplarının incelenmesi, seyahat geçmişleri ve ailelerinin gözden geçirilmesi de dahil.

İLETİŞİM YÖNTEMLERİ ÜZERİNE SORULAR

Güvenlik görevlisi, 190 bin personelden oluşan Devrim Muhafızları'nın nasıl iletişim kurduğu hakkında ayrıntı vermekten kaçınarak, "Şimdilik mesajlaşma sistemlerinde uçtan uca şifreleme kullanıyoruz." dedi. Ordu yetkilileri, teknik değerlendirmeler için Hizbullah'a ulaştı ve patlamış cihazların birkaç örneği İranlı uzmanlar tarafından incelenmek üzere Tahran'a gönderildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.