İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney güvenli bölgeye nakledildi

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, yüksek güvenlik önlemleriyle gizli bir yere nakledildi. Bu gelişme, İsrail'in Beyrut'ta Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı öldürdüğünü açıklamasının ardından yaşandı. İran, bölgedeki durum değerlendirmesi için Lübnan Hizbullahı ile sürekli temas halinde.

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, ülke içinde alınan yüksek güvenlik önlemleri nedeniyle gizli bir yere nakledildi. Reuters'a konuşan iki yetkili, bu durumun, İsrail'in Cuma günü Beyrut'un güneyine düzenlediği saldırıda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı öldürdüğünü açıklamasının ardından yaşandığını belirtti. 

Kaynaklar, İran'ın, Lübnan Hizbullahı ve diğer bölgesel vekil gruplarla sürekli temas halinde olduğunu ve bir sonraki adımlarını belirlemek için stratejik görüşmeler yürüttüğünü aktardı. Bu süreç, bölgedeki gerginliğin artmasına neden olurken, İran’ın karşı hamleleri merakla bekleniyor.

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu da, bölgedeki gelişmeleri ele almak üzere toplandı. Komisyon Sözcüsü İbrahim Rızai, toplantıda Siyonist rejimin Beyrut banliyölerinde işlediği suçların yanı sıra bölgedeki son olayların araştırılmasına odaklandıklarını duyurdu. Rızai, "Siyonistler işgal altındaki topraklarda son günlerini geçiriyorlar ve bu olaylar, lanetli ve suçlu Siyonist rejimin sonunun başlangıcını temsil ediyor," ifadelerini kullandı.

Bölgedeki bu gerilimler, uluslararası arenada büyük yankı uyandırırken, İran'ın nasıl bir strateji izleyeceği merak ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.