İran dini lideri Hamaney: 'Hamas yaşamaya devam edecek'

İran dini lideri Ali Hamaney, İsrail ordusu tarafından öldürülen Hamas lideri Yahya Sinvar'ı "direnişin parlayan yüzü" olarak anarak, onun zalim düşmanlara karşı kararlılıkla durduğunu vurguladı.

İran dini lideri Ali Hamaney, İsrail ordusu tarafından öldürülen Hamas lideri Yahya Sinvar’ın ölümüne dair yaptığı açıklamada, onu "direnişin parlayan yüzü" olarak nitelendirerek, kararlılığı ve mücadele azmiyle zalim düşmanların karşısında durduğunu vurguladı. Hamaney, Sinvar'ın kaybının direniş cephesi için acı verici olduğunu belirtti.

İran dini lideri Ali Hamaney, İsrail ordusu tarafından öldürüldüğü duyurulan ve Hamas tarafından ölümü onaylanan Hamas lideri Yahya Sinvar hakkında açıklamalarda bulundu. Hamaney, Sinvar'ı "direnişin ve mücadelenin parlayan yüzü" olarak tanımladı ve onun "zalim ve saldırgan düşmanın karşısında çelik gibi bir kararlılıkla durduğunu" belirtti. 7 Ekim'deki olayın bölge tarihine onarılmaz bir darbe vurduğunu hatırlatarak, Sinvar’ın şehit olmasını "şeref ve gururla şehitlerin miracına uçmak" olarak nitelendirdi.

Hamaney, Sinvar gibi hayatını zalim düşmanlarla mücadeleye adamış birinin hak ettiği sonun ancak şehadet olabileceğini vurguladı. Onun kaybının direniş cephesi için acı verici olduğunu ancak bu cephenin geçmişte de önemli isimlerin şehadeti ile yoluna devam ettiğini ifade etti. Son olarak, "Hamas yaşıyor ve yaşayacak" diyerek direnişin süreceğini dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.